07.01.2020.

19:36

Foto:

Sport

ODBIO SAM DVA EVROLIGAŠA ZBOG PARTIZANA! Tomas o letošnjem dolasku među crno-bele!

Tomas se u intervjuu za ovaj sajt prisetio šta mu je Trinkijeri rekao, a šta je presudilo da se odluči da dođe u beogradski klub.

Nije tajna da sam odbio ponude dva evroligaška tima da bih mogao da dođem u Partizan, mada ne mogu da kažem koja dva. Imao sam duge razgovore sa trenerom Trinkijerijem, oni su bili ključni. Trener je mnogo razgovarao i sa mojim agentima. Objašnjavao mi je kako bih mogao da napredujem kao igrač i doprinesem klubu. On je bio ključni razlog zbog kojeg sam se opredelio za Partizan. ’Ma koliko evroligaški klubovi govorili da te žele, ja te želim više’, govorio je. I gledao je svaku moju utakmicu i objasnio mi je. To mi je dalo do znanja da me zaista želi u Partizanu. Osim toga, upoznao sam se sa bogatom košarkaškom, ali i navijačkom kulturom među Partizanovom publikom. Otud i moj izbor da ovde potpišem dvogodišnji ugovor - rekao je Tomas.

U Srbiji je Rašon Tomas stigao i da iskusi fudbalski „večiti derbi“ – prisustvovao je pobedi Partizana nad Crvenom zvezdom na domaćem terenu u jesenjem delu prvenstva.

- Bila je to prva fudbalska utakmica koju sam gledao uživo, i to baš derbi. Bez ikakve šale, to je neverovatno iskustvo, možda i jedno od najboljih otkad sam došao u Srbiju. Što se tiče ostalih sportova, baš ih i ne pratim – pogledam možda poneki meč tu i tamo, ali sam zaista koncentrisan samo na jedan sport, a to je naravno košarka - kaže energični i uvek za šalu raspoloženi košarkaš.

Tagovi: