Autor: Informer.rs

26.05.2020.

17:15

Foto:

Sport

ČOVEK BEZ TRUNKE SRAMOTE! Posle izostavljanja Partizana iz Evrolige! Licemerna PORUKA navijačima!

Evroliga, kao i Evrokup prekinuti su zbog pandemije koronavirusa. Bertomeu je posle sastanka koji je održan u ponedeljak odlučio da se ponište evropske sezone.

Čini se da je Partizan, koji je bio prvoplasirani u Evrokupu i imao prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi ovog takmičenja, najviše oštećen, jer neće imati priliku da zaigra u Evroligi naredne sezone. Ućesnici evropskog elitnog takmičenja biće isti kao i ove sezone, koja je nažalost usled pandemije poništena.

Pored crno-belih ni Virtus iz Bolonje neće biti u Evroligi, a lider regularnog dela Evrolige Anadolu Efes, neće imati priliku da napadne tron, iako je bio najdominatnija ekipa do prekida sezone.

Tim povodom oglasio se i Bertomeu, u otvorenom pismu koje je uputio navijačima:

- Ovo je najteže pismo koje sam morao sastaviti do sada. Zbog pandemije morali smo da prekinemo sva takmičenja. Tužna vest za sve nas, naročito za navijače koji su nam pokazali koliko vole svoje timove i pružaju im podršku. Navijači su nam u srcu i jedva čekamo da takmičenje krene- naveo je izemđu ostalog Bertomeu.

Takođe, Španac je istakao i da je ponosan na solidarnost timova, igrača kao i svih učesnika, jer su pokazali ogromnu borbu tokom pandemije.