Autor: Informer.rs

01.06.2020.

09:41

Foto:

Sport

U PARTIZANU VEĆ TRLJAJU RUKE! Siti, Junajted, Liverpul i Milan stali u red za crno-belo čudo od deteta!

Španski novinar Abel Karidea posvetio je tekst Filipu Stevanoviću i izneo niz komplimenata na njegov račun.

- Balkanske zemlje su u svetu fudbala fascinantne. Poznato je da se u tamošnjim ligama rađaju veliki talenti. Jedan od najfascinantnijih klubova, bez sumnje je Partizan iz Beograda. Srpski tim je klasik evropskog fudbala i iz njega skoro svake godine dolaze mladi igrači. Nikola Milenković, Svetozar Marković, Dušan Vlahović ili Strahinja Pavlović poslednji su u nizu igrača koji su otišli u velike evropske klubove. Danas govorimo o još jednom talentu, za koga bi najveći evropski klubovi mogli da krenu u borbu' - napisao je on.

Nastavio je u istom ritmu.

Njegova brzina, dribling i igra jedan na jedan čine ga veoma nezgodnim za čuvanje i teško mu je skinuti loptu sa nogu. Pametan je, i iako voli da ima loptu u nogama, savršeno zna kada je treba proslediti saigraču ili kada se treba odlučiti na šut. Njegova inteligencija na terenu je nešto izvanredno, inteligentni pokreti, sa i bez lopte, uz mogućnost delovanja na malom prostoru.

Otkrio je i da Stevanovića prati pola Evrope.

- Igrač kome je suđeno da bude u nekoj velikoj evropskoj ekipi. Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Milan i Dortmund samo su neki od tih klubova koji stalno šalju svoje ljude da ga gledaju. On je za sada "sa obe noge na zemlji", znajući da ima samo17 godina i još mnogo toga da nauči''.

Bonus video: