05.06.2020.

07:39

Foto:

Sport

INFORMER SAZNAJE! Mijailović nadomak odluke! "Grobari", evo gde će Partizan igrati naredne sezone!

Situacija se menja iz sata u sat, ali je predsednik Košarkaškog kluba Partizana Ostoja Mijailović (41) ipak bliži odluci da crno-beli naredne sezone igraju Evrokup, saznaje Informer!

FIBA je rizik

Crno-beli bi mogli verovatno da se oproste od Evrolige do daljeg ako izaberu LŠ
Izvor Informera


Danas u 15 časova Mijailović će se posle nekoliko neprospavanih noći obratiti javnosti iz beogradske Arene. Koliko je situacija neizvesna, govori i činjenica da je predsednik Partizana 26. maja najavio da će se obratiti tek za desetak dana.

Razum, a ne srce

U sredu uveče crno-beli su saopštili da na sednici Upravnog odbora nije doneta odluka i da je Mijailoviću ostavljeno da sam preseče. Rok za prijavljivanje za FIBA Ligu šampiona ističe danas, pa predsednik kluba iz Humske više nema vremena za razmišljanje.

Pet klubova prešlo u FIBA LŠ
 

Turski Tofaš je u sredu postao peti klub koji se priklonio FIBA Ligi šampiona. Pre njega su to uradili Fortitudo, Bilbao, Darušafaka i Lijetuvos Ritas, ali treba imati na umu da su to klubovi koji nemaju velike šanse za Evroligu kao Partizan.

Kako Informer saznaje, Mijailović će preseći u korist Evrokupa, uprkos ogromnom razočarenju što crno-beli nisu dobili mesto u Evroligi i ljutnji na predsednika elitnog takmičenja Đordija Bertomeua.

- Mijailović je bio ubeđen da će Partizan naredne sezone igrati u Evroligi. I dalje je ljut zbog odluke, ali on isključivo želi da se vodi razumom, a ne srcem, pa će zato verovatno preseći u korist Evrokupa. Koliko god da se priča da će FIBA sa Ligom šampiona napraviti ozbiljnu stvar, to u ovom momentu ne znači mnogo jer je Evroliga najjače takmičenje, a LŠ nije ulaznica za njega. Štaviše, crno-beli bi mogli verovatno da se oproste od Evrolige do daljeg ako izaberu LŠ - kaže za Informer izvor iz Humske.

Igrači za Evrokup

Ono što će najverovatnije presuditi u korist Evrokupa jeste i mišljenje trenera Andree Trinkijerija, ali i igrača koji su, kako izvor otkriva, za Evrokup.

- Nije isto kada pregovarate sa nekim igračem i on zna da će igrati Evrokup i kada zna da će se nadmetati u FIBA LŠ. Pogotovo jer nije rešena sudbina nekih stranaca koji su se odlično pokazali. I oni žele da se bore za plasman u Evroligu. Takođe, i trener Trinkijeri, koji će prema svemu sudeći, ostati, želi da ekipu vodi kroz Evrokup - zaključuje naš izvor.

Bonus video