Autor: Informer.rs

01.09.2020.

15:40

Foto:

Sport

(FOTO) PARTIZAN POTVRDIO! Sale, dobro došao kući! Savo, hvala na svemu!

 

Na fejsbuku Partizana objavljena je zajednička fotografija bivšeg trenera Sava Miloševića i novog Aleksandra Stanojevića,  uz poruku:

- Savo, hvala na svemu, puno sreće u daljem radu. Sale, dobro došao kući.

Stanojević je prošao omladinsku pkolu Partizana, dok je u seniorskoj, pored crno-belih, branio boje Obilića, Majorke, OFK Beograda i Videotona. Kao trener, počeo je i mlađim selekcijama OFK Beograda i FSS, zatim Srema, odakle je prvo angažovan kao pomoćnik Miroslava Đukića u Partizanu, da bi dve godine kasnije i sam preuzeo tim i u sezoni 2009/2010, u finišu uspeo da osvoji titulu, a potom se istoga leta plasira i u Ligu šampiona, drugi put i istoriji kluba.

Smenjen je krajem 2011. godine zbog neslaganja sa tadašnjim predsednikom Draganom Đurićem. Karijeru je potom nastavio u Kini, braneći boje Dalijen Aerbina, Bnjing Guana, Benjing BG i Benjing Renhea, obreo se i u izraelskom Makabiju iz Haife, te grčkom PAOK na kraju i u katarskoj Kadiziji.

I Savo Milošević je potvrdio da odlazi. Milošević je klupu 'crno-belih' napustio dva dana posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu, kada je isključen jer je gađao sudiju flašicom.

Nisam u afektu, nije ovo kap koja je prelila čašu, ovo već traje, dozvolio sam sebi da uradim to što sam uradio u Novom Sadu, a ružno je. To ne sme da radi trener i pedagog, pre svega trener Partizana. Ali, nije me Novi Sad opredelio, ovo traje i sve je jako mučno. Šta da kažem momcima kada uđem u svlačionicu i pogledam ih u oči. Sebi znam šta da kažem: Ići odavde i nikad više ne raditi ovde -  rekao je za Sport klub Milošević,

Bonus video