Autor: Informer.rs

01.10.2020.

09:32

Foto:

Sport

PARTIZAN NA UDARU AFRIKANACA! Sumi preti izbacivanje iz reprezentacije zbog lažiranja povrede, sumnjaju da su umešani crno-beli!

Fudbalsku reprezentaciju Gvineje 10. i 13. oktobra očekuju dva prijateljska meča protiv Zelenortskih ostva i Gambije u okviru priprema za kvalifikacije za Afrički kup nacija, a na tim mečevima biće lišeni pomoći Partizanovog ofanzivca. 

Suma je svojim kvalitetom trebalo da predstavlja najjaču snagu veznog reda afričke zemlje, ali je otkazao poziv, pa se oglasio selektor Gvineje - Didije Siks, a sve je preneo L'Ekip. 

Informer

Didije Siks

- Suma je izbegao poziv za reprezentaciju izmislivši povredu - rekao je selektor Siks. 

Sejduba Suma se muči sa povredom članka još od zlatiborskih priprema, propustio je prvo poluvreme u Belgiji protiv Šarloa, ali je protiv Bačke odigrao 88 minuta i bio najopasniji na terenu. 

Francuski list dodaje da Gvinejci sumnjaju u umešanost Partizana u ovaj slučaj i Sumino odustajanje od ovog reprezentativnog bloka, a takođe se razmatra i Sumina budućnost u nacionalnom timu.   

Takođe, iz Humske su posle drugog uzastopnog sjajnog izdanja Gvinejca protiv OFK Bačke poručili da je kreator igre na 60 odsto spremnosti.