Autor: Informer.rs

18.10.2020.

13:10

Foto:

Sport

(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ - HEROJ JUGA IGRAO SA JEDNOM NOGOM! Vulićević LETEO po terenu sa POCEPANIM LIGAMENTIMA!

Tačno šest godina prošlo je od 147. večitog derbija, onog koji je bombom u 77. minutu iz slobodnog udarca rešio Nikola Driničić, ali i onog kada je Miroslav Vulićević izdržavo do kraja utakmice sa puknutim ligamentima kolena. 

Informer

Cele utakmice prisetio se upravo heroj 147. duela večitih u razgovoru za Sportski žurnal. 

- Krenuo sam malo silnije u remplovanje sa Gavrićem, izgubio ravnotežu, modifikovan mi je pokret nogom. Osetio sam da mi se nešto čudno dešava s kolenom, u poluvremenu sam skrenuo pažnju doktoru Rosiću. Adrenalin, ja u formi, bitan igrač, svi su mi govorili: "Ajde, ajde izdrži!", a Petar Grbić, na krilu ispred, ubeđuje:"Molim te, Vule, trčaću i za tebe!"I, ja...šta ću..Drinčićev gol, ludilo... - istakao je Vulićević. 

Informer

- Osećao sam da koleno nije kako treba, međutim, nisam imao krizu. Nisam čak ni hramao, leteo sam! Kad su mi doktori, potom, dijagnostikovali pokidane prednje ukrštene ligamente, mislio sam – greše. Igrajući za reprezentaciju Srbije u Japanu, sticajem okolnosti, stajao sam pored Fejse kad je doživeo identičnu povredu: to je puklo, jaukao je, pao... Odmah nosila! A, ja...

Postizao je Partizan i ranije evrogolove u okršajima sa Zvezdom, pa je Vulićević upitan koji je lepši. Onaj Bajkoviću ili Rajkoviću?

- Bajkoviću! Au, kakvu je samo lopta imala putanju... Naravno, čudesan je i taj Rajkoviću: udario je silovito „bubamaru”, Zvezdinom golmanu prošla je kroz prste, međutim... Ko sme da ga krivi: kakve je zicere prethodno, najviše Škuletiću, odbranio?! U tom drugom poluvremenu bili smo dominantni, u prvom – komšije su imale dve šanse - jasan je nekadašnji desni bek Partizana. 

Informer

Istakao je Vulićević da mu nisu to najdraži okršaji sa ljutim rivalom , već onaj debitantski.

- Al' samo da znate, nije mi taj derbi najdraži! Debitantski je, iste godine u proleće: kad sam asistirao za pobedonosni gol Nemanji Kojiću u 90. minutu! Au, šta se tad dešavalo: Lukač je odbrano dva penala, Drinčić, naravno, pogodio iz „slobodnjaka”, oni, na kratko, izjednačili.

Informer

Nedeljni derbi igra se bez navijača, a evo kakva su očekivanja. 

- Specifično – bez publike. Veći hendikep za Partizan. Imamo mnogo novih igrača, novajlija s kasnijim dolaskom zbog reprezentativnih obaveza. Problem: Stanojević će morati da stavi neke u tim s jednim treningom?! Zvezda je, s druge strane, bez obzira na odsustvo Kange i Ivanića, uigranija, bar šest meseci na okupu - rekao je nekadašnji kapiten crno-belih i dodao.

- Voleo bih više od svega da pobedimo - i u stilu završio razgovor!