26.10.2020.

13:55

Foto:

Sport

PARTIZAN IMA ŠANSU ZA "-6"! Crno-beli u Nišu mogu da smanje zaostatak na tabeli!

Radnički ima tim za vrh tabele, ali razmišljam samo o pobedi u Nišu, poručuje trener Partizana Aleksandar Stanojević. On će prvi put u karijeri voditi ekipu protiv "meraklija" pošto crno-beli danas (17.00, Arena sport 3) u derbiju 12. kola Superlige Srbije gostuju Nišlijama.

Javor je odoleo na stadionu "Rajko Mitić" i odigrao nerešeno bez golova sa aktuelnim šampionom (0:0). Crno-beli će šansu da priđu na "-6" imati na Čairu gde ih čeka uvek neugodni Radnički.

Kad je Stanojević u prethodnom mandatu proveo oko godinu i po na klupi crno-belih, tada je Radnički igrao u drugoj ligi i zato trofejni trener nije imao priliku da se na "Čairu" bori za bodove.

Nišlije za Evropu

Osim što je najavio da će udariti recku u Nišu, Stanojević nema pravo na kiks ako misli da ostane u trci za šampionsku titulu. 


- Davno je bilo, pa se i ne sećam, ali zanimljiv je podatak da se nikad nisam sreo sa Radničkim. Nadam se prvoj pobedi na "Čairu". Radnički je dobar, ima veliki izbor dobrih igrača i verovatno će opet pokušati da izbori plasman u Evropu. Ne znam da li je po kvalitetu odmah iza Zvezde i nas, ali sigurno jeste u vrhu lige. Ipak, mi smo Partizan i protiv svakog tima idemo na pobedu - kaže Stanojević.

Informer

 

Na klupi Radničkog odnedavno je Milan Đuričić, trener koji je kao pomoćnik Sava Miloševića proveo godinu i po u Partizanu sve do kraja prošle sezone. Stanojević ipak ne veruje da popularni Đumi može da bude prednost Radničkog.

- Đuričić je iskusan trener i pokušaće da iskoristi sve što zna o nama, ali nije mu to velika prednost. Partizanov tim se dosta izmenio u odnosu na vreme kad je Đuričić radio kod nas - ističe Stanojević.

Crno-beli će u Nišu opet biti bez Sejdube Sume, kojem zbog povrede oka sledi duža pauza. S druge strane, Lazar Marković se oporavio i biće u konkurenciji za tim, baš kao i pojačanja Žan Kristof Bajbek i Filip Holender.

- Povrede su sastavni deo sezone i nema kukanja zbog toga. Ne tražim opravdanje, samo malo strpljenja, jer će ovaj tim dobro izgledati. Bajbek može da izdrži poluvreme, ali u kakvom ritmu, to ćemo tek da vidimo. Što se tiče Holendera, on će biti u konkurenciji za sastav. Spreman je, samo je pitanje kako će se uklopiti, pošto još ne poznaje dobro saigrače - jasan je Stanojević.

Informer

 

Stojković na golu

Partizanov trener, koji je 2010. doveo Vladimira Stojkovića u Humsku, poručuje da će bivši reprezentativac braniti u Nišu.

- Stojke je neprikosnoven i on će uvek braniti na težim utakmicama i derbijima. Međutim, Aleksandar Popović i Nemanja Stevanović pokazali su da na njih može da se računa. Rotiraćemo golmane i dalje, ali u Nišu će braniti Stojković - zaključuje Stanojević.
 

Bonus video