Autor: Informer.rs

31.10.2020.

08:49

Foto:

Sport

MENJAM POBEDU U VEČITOM DERBIJU ZA TITULU! Mijatović zabrinut: Boli me stanje u Partizanu!

Derbi je nešto u čemu svaki put uživam podjednako kao i kad gledam Svetsko prvenstvo. Jeste Partizan bio bolji u mnogim prethodnim derbijima, ali titule se računaju. Ko još pamti iz mog vremena kada smo pobedili Zvezdu, šta to vredi kad je ta Zvezda bila šampion Jugoslavije, Evrope i sveta. Eto, radije bih menjao pobedu ili dobru igru u derbiju za titulu - kazao je za Kurir Mijatović.

Iako je dobrano udaljen od Beograda i Topčiderskog brda, Mijatović pažljivo prati dešavanja u voljenom klubu i ne krije da je zabrinut za crno-bele.

Informer

 

- Svakako da nije prijatno. Kao što je emocija prisutna kad se pobeđuje, tako je i sad kad se gubi, nažalost, u onom težem obliku. Sezona je počela dosta čudno i žao mi je što Partizan ne liči na sebe. Ne treba tražiti krivce, već treba pronaći rešenje. Nema se vremena za upiranje prstom u bilo koga, svaki dan je bitan za Partizan, zato je potrebno rešavati probleme i u koraku donositi rešenja koja će vratiti klub na pobednički kolosek.

Jasno je i nekadašnjeg golgeteru, pa sportskom direktoru Real Madrida da Partizanov problem nije u trenerima, koji su počeli da se smenjuju kao na vrtešci.

- Očito je da nije do trenera. Čim se loši rezultati ponavljaju, nemoguće je da je baš svaki trener loš. Žao mi je što Savo, Batica, Ivan i ostali nisu uradili nešto više s voljenim klubom, mada ne treba zaboraviti neke blistave utakmice u Evropi s Miloševićem.

Informer

 

Navijači bi Mijatovića rado videli u upravi kluba, ali priznaje nekadašnji crno-beli as da je to u ovom momentu neizvodljivo.

- Često se pominje moje ime, bilo da je direktno za učešće u rukovođenju kluba ili indirektno, u vidu saveta i pomoći sa strane. Međutim, takav posao iziskuje 24 časa rada, Partizanu se treba maksimalno posvetiti. A, kao što znate, ja ne živim u Srbiji, daleko sam i možda ne bi trebalo da komentarišem mogućnost mog angažovanja u klubu. Možda jednog dana dođe do toga da se vratim u moj Partizan, ali trenutno je, čini mi se, nemoguće samo iz pomenutog razloga. Partizan je moj klub, mnogo smo dali jedan drugom, ljubav je obostrana, a otuda i postoji bol kad se gubi, kao što je prisutan sada.

Bonus video