Autor: Informer.rs

06.11.2020.

14:43

Foto:

Sport

FILIPOVSKI OTKRIO! Evo da li će menjati igrački kadar

- Dobar dan svima, zahvaljujem na šansi da mogu da vodim Partizan. Nisam puno razmišljao, znam da situacija nije laka, sa Kovidom, kako u Srbiji, tako i u Sloveniji. Došao sam da dam svoj maksimum, volim košarku i daću sve od sebe da korak po korak se posvetim igračima i ekipi, i da napredujemo iz treninga u trening, odnosno utakmice u utakmicu - rekao je Filipovski na početku.

Odgovorio je na pitanje da li će menjati igrački kadar.

- Za sada igrači daju svoj maksimum i to što imamo, i moj zadatak je da se maksimalno posvetim ekipi. Za sada ne planiram nikakve promene. Mislim da je najvažnije u životu da je čovek fleksibilan. Uvek dolazi do nekih novih stvari, život je takav da donosi izazove, da moraš da donosiš pametne i mudre odluke.

Informer

 

Zatim se osvrnuo na to da li je razmišljao o ponudi i da li se čuo sa Duškom Vujoševićem, kome je bio asistent u CSKA iz Moskve.

- Nisam puno razmišljao, znam da je ovo zemlja sporta, Partizan je veliki klub. Puno puta sam ovde odlazio, prihvatio sam ponudu i velika mi je čast, kao i obaveza da dajem maksimum. Nisam se čuo sa Duškom. Imamo dobar odnos, ali hteo sam da preuzmem odgovornost na sebe - rekao je novi trener crno-belih.

- Verujem u filozofiju – korak po korak. Očekujem da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Ako si pripremljen i daš sve od sebe, onda ne treba da se plašiš budućnosti. Neću ništa da obećavam, tako da me više interesuje kako ćemo raditi i dizati timske i individualne kvalitete.

Informer

 

Istinski mu je žao što bar još neko vreme navijači neće moći da dolaze na utakmice.

- Navijači Partizana znaju da su naš šest igrač, znaju košarku. Moj je teren. Verujem da će to navijači prepoznati, taj rad i trud.

Na kraju je istakao da su prvi dani sa ekipom od krucijalnog značaja.

- Ekipa ima potencijal. Trenutno radimo da upoznaju moj sistem rada, a sa druge strane i ja njih da upoznam. U ovom trenutku ne možemo da koristimo potencijal, već kvalitet. Onda ćemo raditi promene i graditi na osnovu svakog treninga, svake utakmice - zaključio je Filipovski.