Autor: Informer.rs

09.01.2021.

17:25 >> 18:58

Foto:

Sport

NOVA PARTIZANOVA BRUKA! Borac je PENICILIN za crno-bele! Plej-of je NEMOGUĆA misija! /VIDEO/

Navikli su nas košaraši Partizana na dramatične zavšnice, ali ovoga puta su katastrofalni minuti pred sam kraj meča skupo koštali crno-bele! Plej Borca Nikola Kočović bio je fantastičan na kraju meča i sa šest vezanih poena doneo važnu pobedu Čačanima - 75:71 (19:15, 19:18, 22:17, 15:21)!

Delovalo je u poslednjoj deonici da se Partizan vratio u meč posle -10 na startu četvrte četvrtine, ali je četa Saša Filipovskog odigrala katastrofalnih pet minuta pred kraj meča i na kraju zasluženo izgubila! 

Borac je tokom celog meča održao prednost koja je iznosilo između pet i deset poena, uspevali su crno-beli da se primaknu, ali ne i da ugroze rivala sve do starta poslednje deonice kada su posle poena Milera-Mekintajera i poveli u jednom momentu, ali je Nikola Kočović (meč završio sa 17 poena) bio neverovatan u četvrtoj četvrtini kada je sa šest vezanih poena prelomio meč.

Partizan je ovim porazom gotovo sigurno izgubio šanse za plasman u plej-of o čemu su govorili pre meča, teoretske šanse još uvek ostaju, ali je doigravanje sada kilometrima daleko od crno-belih!

Borac - Partizan 75:71 (19:15, 19:18, 22:17, 15:21)

Dvorana Borac   Sudije: Ilija Belošević, Ivan Stefanović, Vladimir Vesković

Borac: Tornton, Smit, Đoković, Miletić, Gavrilović, Kočović, Nerandžić, Karapandžić, Novaković, Džons, Todorović, Čarapić

Partizan: Mika, Miler-Mekintajer, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Jaramaz, Veličković, Perkins, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli. 

Tok meča

Četvrta četvrtina

Loše je Partizan organizovao napad posle tajm-auta, ali je Miler-Mekintajer uspeo da poentira u konri! Minut odmora traži Marko Marinković, Čačani vode 73:71 do kraja je ostalo 18 sekundi i napad za Borac!

Pogađa Kočović veoma važne poene Borac je sada ponovo na četiri poena prednosti, Partizan ima napad - 73:69! Do kraja je ostalo 38 sekundi!

Pogađa Markus Pejdž za tri poena, ponovo je pola koša prednosti za Čačane - 70:69!

Odbranio se Borac, a potom poentira Kočović posle prodora iz prvog napada, koristi plej domaćih i dodatno slobodno bacanje - 70:66!

Pogodio je Kodi Miler-Mekintajer iz driblinga, Partizan je poveo, ali je vrlo brzo Radovan Đoković trojkom vratio rezultatsku klackalicu na stranu Borca - 67:66! Ostalo je nešto više od dva i po minuta do kraja susreta!

Nastavlja se serija crno-belih posle poena Rašona Tomasa nerešeno je! Borac je bez poena u poslednjoj deonici! 

Bolji početak poslednje četvrtine crno-belih, uspeli su da smanje zastatak domaćina, ali se Ognjen Jaramaz povredio na sedam minuta do kraja. Nije mogao bek Partizana da izađe sam sa terena, a izraz lica govori da je reč o povredi ozbiljnije prirode... Ogroman peh za crno-bele!

Treća četvrtina:

Katastrofalan finiš crno-belih u drugoj polovini treće deonince, Džons i Kočović su vezali osam poena i odveli Borac na velikih +10 pred poslednju četvrtinu!

Bolje je Partizan delovao na početku drugog poluvremena trojke su pogodili Miler-Mekintajer i Pejdž, ali se ubrzo Borac konsolidovao i vratio prednost u svoje ruke. Posle trojke Miletića ponovo je bilo pet razlike za domaćina - 48:43!

Druga četvrtina:

Uspeo je Partizan da se vrati pre odlaska na odmor nakon trojke Erika Mike i polaganja Nikole Jankovića! Na poluvremenu 38:33!

Igra se u serijama u poslednjih nekoliko minuta, Partizan uspe da smanji zaostatak, ali brzo se Borac vrati na osetniju razliku! Posle poena Nerandžića sa linije penala Čačani ponovo imaju dvocifrenu prednost - 35:25!

Ponovo je Borac bolje otvorio četvrtinu, te je posle dve trojke Novakovića sada na +10!

Prva četvrtina:

U poslednjem minutu prve deonice Ivan Gavrilović je pogodio dve vezane trojke, ali je Rade Zagorac sa tri vezana poena vratio ponovo Partizan u rezultatski egal - 19:15!

Sjajno je Borac otvorio dule protiv crno-belih i već posle pet minuta poveo sa 10:2. Uspeli su košarkaši Partizana da se trgnu u drugom delu prve četvrtine i da smanje zaostatak Čačana pre svega sjajnom odbranom. 

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 14. kola ABA lige između čačanskog Borca i Partizana. Sve detalje sa utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!