Autor: Informer.rs

15.01.2021.

16:46

Foto:

Sport

PARTIZAN OSLABLJEN NA BUDUĆNOST! Filipovski otrkio ko je POVREĐEN!

- Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs, koji su odlični napadači sa dobrim šutem, kreatori su igre. Igrači na poziciji četiri takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku ekipu u kontranapad - rekao je Filipovski za klupski sajt.

- Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica - istakao je on.

Košarkaši Partizana gostuju sutra ekipi Budućnosti, u utakmici 15. kola ABA lige. Partizan posle 14 odigranih mečeva ima sedam pobeda i isto toliko poraza, dok podgorička ekipa ima skor 9/2. U prvom ovosezonskom meču, crno-beli su izgubili u Beogradu košem uz zvuk sirene za istek produžetka.

Informer

- Pre svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve - rekao je Filipovski.

Kako je naveo, osim malih povreda i umora, nema većih problema u ekipi.

- Ognjen Jaramaz nije još spreman da se priključi i pomogne timu, tako da će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i protiv Trenta - rekao je Filipovski.

Centar Nikola Janković je pred polazak na put rekao da je Budućnost jako neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu ABA lige i da se bori za titulu.

- Očekuje nas teška utakmica. Budućnost je u Evrokupu pobedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj su formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da zabeležimo još jednu pobedu - rekao je Janković.

Informer

- Kontinuitet pobeda možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspeh u svim narednim mečevima - dodao je on.

Utakmica Budućnost - Partizan igra u subotu od 18.00 u "Morači".