05.02.2021.

13:56

Foto:

Sport

PARTIZAN ZA NADU, IGOKEA ZA PLEJ-OF! Evo šta Filipovski kaže pred naredni meč crno-belih

- Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra s velikim samopouzdanjem - rekao je Filipovski za klupski sajt.

Košarkaši Partizana, posle velike pobede protiv Lokomotive Kuban u Evrokupu, sutra dočekuju Igokeu u meču 18. kola ABA lige.

Ekipa iz Laktaša je trenutno druga na tabeli regionalnog takmičenja sa 13 pobeda i tri poraza, dok je Partizan sedmi sa skorom 7-9.

U prvom meču sutrašnjih rivala, Igokea je u Laktašima odnela pobedu posle produžetka.

- Ekipa ima atleticizam i visinu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. S druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas - rekao je Filipovski.

Informer

Saša Filipovski

- Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu, da ćemo igrati s visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta - dodao je on.

Filipovski je istakao da će bitna biti kontrola lopte.

- Košarka je igra grešaka i ko ih više napravi, on gubi, a kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala - zaključio je Filipovski.  

Bek Partizana Uroš Trifunović rekao je da veruje da će njegova ekipa doći do pobede ako ponovi igru iz drugog poluvremena meča sa Lokomotivom.

Informer

Uroš Trifunović

- Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u sredu odigrali jednu tešku utakmicu, gde smo u drugom poluvremenu videli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, verujem da ćemo doći do pobede - rekao je Trifunović.

Utakmica Partizan - Igokea igra se u subotu od 19 časova u Hali sportova "Ranko Žeravica".