Autor: Informer.rs

02.05.2021.

09:58

Foto:

Sport

KATASTROFA ZA PARTIZAN! Crno-beli ostaju bez milionske zarade, a moraju da isplate Asana do kraja?

S druge strane, klub iz Humske 1 poručio je da će tužiti Japanca, te da je samoinicijativno napustio klub i da je ucenjivao crno-bele.

Ugovor Takume Asana traje do leta 2022. godine, a pre potpisa crno-beli su leta 2019. godine morali da pristanu na mnoge kompromise, prenosi Telegraf. Navodno su neke od klauzula  podrazumevale ličnog kuvara, skupi automobil, stan.

Informer

Takuma Asano

Plata japanskog fudbalera je bila ogromna za srpske prilike i u ovoj sezoni je dosegla, rastućom tendencijom po ugovoru 50.000 evra mesečno, odnosno 600.000 evra godišnje, plus bonuse.

Prema propisima, bilo je potrebno da Partizan ili kasni tri meseca sa isplatom mesečne prinadležnosti ili ne ispuni dogovor o nekom od bonusa, da bi Asano zatražio raskid ugovora.

Informer

 

Ukoliko se pokaže da je Japanac u pravu, odnosno ako na arbitraži dobije spor, koji iz Humske najavljuju, ne samo da će Partizan morati da mu isplati zaostale zarade, već će morati da isplati i sve zagarantovane zarade do kraja ugovora leta 2022. godine i fudbaler će dobiti "slobodne papire".

Partizan će dodatno biti oštećen u finansijskom smislu, jer od transfera najboljeg igrača i zagarantovane milionske zarade neće biti ništa.