29.07.2021.

11:17

Foto: Starsportphoto©

Sport

FUDBALERI PARTIZANA PUNI OPTIMIZMA PRED MEČ SA SLOVACIMA! Prolazimo!

Kvalitet je na našoj strani, zato večeras moramo da prođemo Dunajsku Stredu, poručuju Danilo Pantić (24) i Nemanja Jović (18)! Fudbaleri Partizana puni optimizma otputovali su na revanš u Slovačku, gde će učiniti sve da potvrde prednost iz prve utakmice od 1:0 i odu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija (20.45, RTS 1, Arena sport 1).

Srpski vicešampion mogao je i mnogo ubedljivije da slavi prošle nedelje u Humskoj, s obzirom da je propustio nekoliko odličnih prilika. Na kraju se pogodak Lazara Markovića u 19. minutu ispostavio kao odlučujući. Međutim, pred crno-belima je sada teži zadatak, jer će ekipa koju vodi mađarski stručnjak Antal Nemet imati i podršku oko 6.000 navijača sa tribina "MOL arene".

Informer

 

Spremni na sve

U taboru "parnog valjka" vlada odlično raspoloženje, pošto je nova sezona krenula idealno. Izabranici Aleksandra Stanojevića dobili su sva tri meča, uz gol-razliku 7:0. Jedan od aduta u veznom redu, Danilo Pantić očekuje nastavak tog niza.

- Imamo jasan cilj, a to je plasman u narednu rundu. Siguran sam u uspeh i verujem da ćemo proći dalje. Nažalost, nismo iskoristili veliki broj šansi na našem stadionu, ali sad možemo to da ispravimo - kaže Pantić.

Menig iz Tventea na meti crno-belih

Najavili su čelnici Partizana još jedno pojačanje u napadu do kraja prelaznog roka, a to bi mogao da bude Kvinsi Menig (25) iz Tventea. Momak rođen u Amsterdamu ponikao je u Ajaksu, a nastupao je još za Cvole, Nant i Oldam. Tehnički direktor holandskog kluba Jan Štrojer potvrdio je da su pregovori krenuli.
- Sve je još u početnoj fazi. Ponuda mora da nam bude interesantna, u suprotnom, od posla neće biti ništa - rekao je Štrojer.


On posebno izdvaja iskustvo crno-belih, koje večeras može da odigra presudnu ulogu.

- Sad imamo jasniju sliku o protivniku. Streda ima mlad i kvalitetan tim, koji želi da se nadigrava, ali iskustvo je na našoj strani. Imamo mnogo više evropskih utakmica u nogama, što bi moglo da igra veliku ulogu. Ovaj meč biće sigurno drugačiji u odnosu na prvi. Domaćin će hrabrije da izađe na teren, međutim, imaćemo spreman odgovor na to. Nedostajaće nam podrška sa tribina, ali ćemo i bez naših navijača dati sve od sebe da prođemo - jasan je Pantić.

Kvalitet u napadu

Krilni ofanzivac Partizana Nemanja Jović mogao je u Humskoj bar jednom da zatrese mrežu Slovaka, ali će se talentovani momak iz Zvornika potruditi da u revanšu ispravi sve greške.

- Žao mi je što sam u prvom duelu propustio onu dobru šansu u drugom poluvremenu, ali nadam se da ću večeras bar jednu iskoristiti. Kvalitet u napadu je naša prednost, to se jasno videlo i u Beogradu. Sve zavisi od nas samih - naglašava Jović.
 

Bonus video