Autor: Informer.rs

05.09.2021.

22:28

Foto:

Sport

Sejduba Suma ZAROBLJEN u svojoj zemlji! Državni udar u Gvineji, oglasio se Partizan!

Neverovatna je situacija u kojoj se našla uzdanica Partizana, Sejduba Suma!

Kako javjaju svetski mediji, državna vojska se pobunila i navodno za taoca uzela predsednika te zemlje Alfu Kondea, a ujedno su prekinuli i rad svih tamošnjih institucija! Suma se nalazi u trening kampu reprezentacije Gvineje sa kojom je trebalo u ponedeljak od 18 časova po srednjoevropskom vremenu trebalo da odigra kao domaćin utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Maroka!

Informer

 

Ovim povodom oglasili su se i iz Partizana!

Iz Humskle su u poruci medijima poručili da su u kontaktu sa Sumom i da se on nalazi na sigurnom. Nalazi se u hotelu sa svojom nacionalnom selekcijom.

Informer

 

Ipak, u ovom trenutku nije poznato kada bi Suma mogao u Beograd pošto srpski klub javio da je u Gvineji prekinut avio-saobraćaj i niko trenutno ne može ni da uđe, ni da izađe iz zemlje.

Gvineja je trebalo da igra meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Maroka u ponedeljak, a selektor gostiju Vahid Halilhodžić javio se francuskom L'Ekipu.

- Meč je otkazan. Možda će se igrati u Maroku, ali to još uvek ne znamo. Čujem metke u hotelu tokom celog dana. Čekamo da nam daju zeleno svetlo da odemo odavde. Za sada smo zaglavljeni - rekao je Halilhodžić.

Partizanov sledeći meč na programu je 11. septembra, kada ide u goste Radničkom iz Kragujevca. Već pet dana kasnije Parni valjak biće gost Anortozisu na Kipru.