Autor: Informer.rs

27.09.2021.

09:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Obradović iz Zadra juriša na ABA ligu! Crno-beli oslavljeni započinju regionalno takmičenje!

Moćni Partizan počinje učešće u ABA ligi! Košarkaši kluba iz Humske danas protiv Zadra u gostima igraju prvo kolo regionalnog takmičenja (Arena sport 1, 18.00).

Navijači crno-belih ne mogu da dočekaju da na delu vide zvučna pojačanja, kao i njihovog predvodnika, najtrofejnijeg evropskog stručnjaka Željka Obradovića.

Specifičan meč

Biće to prvi zvanični meč ove sezone, ali ne i jasan pokazatelj šta sve može Žocova ekipa. Crno-beli se još nisu uigrali, niti su kompletirali tim, pošto traže centra, a u Zadru će biti oslabljeni za Rodionsa Kuruca, koji je pozitivan na koronavirus.

Hrvatski tim je apsolutni autsajder, ali možda i najveća zvezda u ABA ligi trenutno - Željko Obradović i te kako poštuje svakog protivnika.

Informer

 



- Biće to specifična utakmica zato što je prva. Mislim da igrači sa velikom željom iščekuju početak lige. Radili smo u poslednjoj nedelji pripreme na veoma dobar način i sad je najvažnije da to pokažemo na terenu. Gledali smo i analizirali Zadar, ekipu koju u svakom pogledu poštujemo i moraćemo da igramo veoma dobro i koncentrisano ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat - staloženo je poručio Obradović.

Crno-bele već u petak očekuje i drugo kolo protiv Splita u gostima, pa će celu nedelju provesti u Dalmaciji. Loša vest je da su u Hrvatsku otputovali bez Kuruca. On je bio pozitivan na redovnom testiranju po povratka sa turnira "Pavlos Janakopulos", dok ostali igrači i članovi stručnog štaba nisu zaraženi.

"Rodions je odmah upućen u izolaciju. Oseća se dobro, ima blažu kliničku sliku i klub čvrsto veruje da će se brzo oporaviti. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba su testirani i ni kod koga nije registrovano prisustvo virusa kovid-19", saopštio je klub iz Humske.

Informer

 



Takoše, mladi slovenački bek Gregor Glas (21) potpisao je trogodišnji ugovor i postao deveto pojačanje Partizana. Željko Obradović se odlučio za doskorašnjeg košarkaša Dinamika i svojevremeno najmlađeg igrača u istoriji reprezentacije Slovenije pošto je Glas prošao kompletne pripreme sa Partizanom. Pre njega u Humsku su došli Kevin Panter, Aleksa Avramović, Zak Ledej, Rodions Kuruc, Dalas Mur, Alen Smailagić, Balša Koprivica i Jam Madar.



ABA LIGA


1. kolo

Petak

Mornar - Cedevita 77:87
Crvena zvezda - Split 97:61


Subota

Igokea - Borac 91:89
C. Olimpija - Krka 88:56


Nedelja

Mega - Studentski centar 101:68
Budućnost - FMP 82:72


Ponedeljak

Zadar - Partizan 18.00