Autor: Informer.rs

04.10.2021.

15:39

Foto: partizan.rs

Sport

Partizan proslavio 76. rođendan! Vučelić: Ohrabrujuće je ono što se dešava u SD Partizan /FOTO/

Predsednik FK Partizan dodao da su poslednja dešavanja u crno-beloj porodici ohrabrujuća. 
Sportsko društvo Partizan nastalo je na današnji dan, kada je osnovana i fudbalska sekcija.

Informer

 



- Partizan je bez obzira na svoje tradicionalno ime bio najveći srpski klub od svog početka, sa jednom velikom širinom i tolerancijom, koja je svojstvena našem narodu da bude otvoren za sve one koji se bave bilio kojim sportom, a kojima je težnja bila da dođu u Partizan, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost -  rekao je Vučelić na svečanosti na stadionu u Humskoj.

Informer

 



Vučelić je istakao da je država u poslednjih godinu i po dana sistematski pokazala brigu i interesovanje za određene sportove, počev od vaterpola, plivanja do borilačkih sportova.

- Te pomoći koje su bile jednokratne od 50.000 evra ili nešto više, država je to učinila i na neki način kompenzovala finasiranja drugih manjih sportova, ali trofejnijih sportova.

Informer

 



On je istakao da ne postoji nijedan klub iz sportskog društva čije finansiranje nije pomogao FK Partizan.

- Ostvarili smo bitne stvari, desila se konsolidacija vaterpolo kluba i on se vraća na staze stare slave. Ohrabrujuće je i ono što se dešava u košarkaškom klubu dolaskom jedne od najvećih legendi Željka Obradovića. Kuglaši su bili prvaci, rvači ostvarili uspehe na evropskim takmičenjima, pucalo se na Olimpijskim igrama... Bilo je uspeha i rezultata, ali u celoj situaciji sa korona virsom oni nisu bili veliki kao što su znali biti. Ovo što dešava je nešto što ohrabruje. Tu je dolazak Aleksandra Stanojevića u fudbalski klub, novom konsolidacijom kluba, rezultatiima i u domaćoj ligi i kvalifikacijama u Ligi konferencije - rekao je Vučelić i istakao da će fudbalski klub nastaviti da pomaže sportsko društvo u skladu sa svojim mogućnostima.

Informer

 



- Hvala velikom broju sportskih radnika, jer angazažmanom i požrtvovanjem drže svoje klubove živim i postižu rezulate. Mi smo mala držva, ali smo veliki narod, ali bez pomoći države nema nikakvog sportskog uspeha - rekao je Vučelić i poželeo da se u ovoj godinu postignu bolji rezultati.