Autor: Informer.rs

18.10.2021.

13:45

Foto:

Sport

MIJAILOVIĆ ZAPREPASTIO JAVNOST! Jedan klub iz ABA lige igrača plaća u kešu

ABA liga bi uskoro trebalo da se transformiše u DOO, što obećava znatno poboljšanje funkcionisanja.

To pogotovo raduje Mijailovića zbog, kako kaže, u 21. veku dolazimo do situacija koje nisu normalne.

- Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu - rekao je Mijailović u razgovoru za "Sportski žurnal".

Informer

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović

Nastavio je u istom ritmu.

- Sada ćemo mi imati sudski postupak gde ne možemo da dokaćemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba... Eto, u 21. veku se i to dešava u okviru ABA lige. Ako dođemo u tu situacijum mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme - jasan je Ostoja.

Godinama unazad učesnici Evrolige imaju obavezan minimalni budžet.

- Tako i ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači,menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klubovi. Mi ćemo taj slučaj imatzi i iznećemo ga u javnost - zaključio je Mijailović.