Autor: Informer.rs

29.10.2021.

20:41 >> 20:53

Foto:

Sport

PARTIZAN U OZBILJNOM PROBLEMU! Mijailović potvrdio! CRNO-BELI pod zabranom zbog DUGOVANJA!

Formirao je Partizan moćan tim pre početka nove sezone, a da se radi o ozbiljnom sastavu koji sa klupe predvodi Željko Obradović potvrđuju i rezultati na startu takmčarske godine. 

Ipak, dolazak Željka Obradovića nije oterao sve probleme koji prate Partizan. Na sajtu FIBA može se videti da su crno-beli pod zabranom angažmana novih igrača, a sve zbog sankcija koje je uveo Košarkaški arbitražni tribunal (BAT). 

- Tačno je, postoje aktivna dva slučaja oko kojih je već postignut sporazum i brzo će ta zabrana biti skinuta. Poslali smo finalnu saglasnost BAT u vezi sa dinamikom isplate tih potraživanja zbog kojih zabrana formalno i dalje stoji. U pitanju su Trinkijeri i Aleksej Nikolić. U svakom slučaju, ne dešava se ništa što bi trebalo da uznemirava bilo koga ko voli Partizan ili da raduje one koji ga ne vole. Ne širi se slučajno ova vest, iako nije nova, piše od kada je taj administrativni problem. Znamo kako se plasira i kome je cilj da se prikaže kako u Partizanu nije dobro - rekao je Ostoja Mijailović za "Mozzart sport". 

Informer

Dakle, problem predstavljaju bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri, ali i nekadašnji bek crno-belih Aleksej Nikolić. Kako bilo, odluka Arbitražnog tribunala očigledno je stala na put crno-belima da dodatno ojačaju igrački kadar, jer se prema rečima sportskog direktora kluba Zorana Savića uveliko radi na angažovanju centra.

U istoriji Partizan je imao problema sa BAT-om, a Mijailović je u nekoliko navrata isticao da je nova uprava nasledila dug od 3.400.000 evra, a da je velika većina toga i isplaćena.