Autor: Informer.rs

30.10.2021.

19:20 >> 20:37

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN PROTUTNJAO KRAJ MORAVE! "Parni valjak" pregazio Borac u Čačku

Ovim trijumfom Partizan je ostao usamljen na liderskoj poziciji na tabeli sa skorom 6-0, dok je Borac na 2-4.

Od samog starta meča je postalo jasno da je Partizan dosta kvalitetniji i da se neće postavljati pitanje pobednika. Borac je bio u prednosti samo u prvih nekoliko minuta, a onda su crno-beli odbranu podigli na mnogo veći nivo i ređale su se greške domaćih košarkaša i poeni iz kontre gostiju nakon ukradenih lopti.

U drugoj deonici je Partizan održavao razliku, a u samoj završnici ju je dodatno povećao na u tom trenutku maksimalnih 13 poena razlike (44:31).

Posle pauze su košarkaši Partizana izašli na teren u još boljem raspoloženju, pa su dodatno povećavali razliku u Čačku i na kraju treće deonice je rezultat vio 74:51.

Na startu poslednje četvrtine je Partizan serijom došao do 82:53, ali su se tada crno-beli opustili, pa je konačan rezultat bio dosta prihvatljiviji za Čačane - 86:68.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Zek Ledej sa 14 poena. Međutim, od njega su veći indeks korisnosti (po 19) imali Alen Smailagić i Aleksa Avramović.

Smailagić je meč završio sa 13 poena, pet skokova i tri ukradene lopte, dok je Avramović upisao sedam poena, šest asistencija, tri uhvaćene i čak pet ukradenih lopti.

Takođe, dvocifreni su bili još Rodions Kuruks i Rade Zagorac sa po deset poena.

Na drugoj strani, Sava Lešić je bio najefikasniji sa 14 poena, a 13 je dodao Marko Pecarski koji je imao i devet skokova.

Borac - Partizan 68:86 (10:19, 21:25, 20:30, 17:12)

DVORANA: "Kraj Morave" (Čačak)

SUDIJE: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Vladimir Vesković.

BORAC: Đoković 6, Ćuričić 5, Hejl 4, Tomašević, Pecarski 13 (9sk), Lešić 14, Marinković 8, Novaković 8, Todorović 2, Čarapić 8, Janković. Trener: Marko Marinović.

PARTIZAN: Panter 10 (7as), Kuruks 3, Ledej 14, Zagorac 10, Avramović 7 (6as, 5uk), Koprivica 6 (7sk, 2bl), Dangubić, Smailagić 13 (5sk, 3uk), Mur 8, Glas 2, Trifunović, Madar 13. Trener: Željko Obradović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Seriju Borca je prekinuo Rade Zagorac, a onda je poene postigao i Rodions Kuruks. Međutim, posle toga je usledila nova serija Borca kojom su Čačani ublažili poraz, pa je konačan rezultat bio 86:68 za crno-bele.

Međutim, posle toga je Borac napravio još ubedljiviju seriju 9:0, kojom se domaći tim vratio na tačno 20 poena zaostatka (82:62).

Prvi koš u poslednjoj četvrtini je dala ekipa Borca, a onda je suledila serija Partizana od 8:0 kojom su crno-beli poveli 82:53.

Treća četvrtina

Čačani su posle toga uspeli da malo spuste razliku (68:51), ali je Partizan serijom 6:0 okončao četvrtinu i pred poslednjih deset minuta je rezultat 74:51.

U narednih nekoliko minuta se razlika nije menjala, a crno-beli su sredinom treće četvrtine došli do +20 (60:40).

Partizan je drugo poluvreme započeo u visokom ritmu. Crno-beli su maltene svaki napad pretvarali u pogotke, a ubrzo su poveli 50:33.

Druga četvrtina

U drugoj polovini deonice je razlika konstantno bila između devet i 12 poena, a sekund pre kraja poluvremena je Smailagić pogotkom uz faul, a potom i sa linije penala doneo crno-belima maksimalnih +13 (44:31).

Nakon toga je usledila trojka Save Lešića, ali onda i četiri vezana poena gostiju koji su tako odmakli na 'plus deset' (27:17), pa je Marko Marinović zatražio novi tajm-aut.

Druga četvrtina je počela ujednačeno i oba tima su u prva dva minuta postigla po četiri poena, pa je rezultat bio 23:14.

Prva četvrtina

Na kraju, uvodna deonica je završena rezultatom 19:10 za Partizan, a crno-beli već imaju pet ukradenih lopti. Tri je ukrao Avramović, a dve Smailagić.

U nastavku je usledilo nekoliko izgubljenih lopti Borca, nameran faul đokovića i tehnička za Marka Marinovića koji je zatražio tajm-aut pri rezultatu 17:8 za crno-bele, što je bilo tri minuta pre kraja prve četvrtine.

Crno-beli su time započeli sjajnu seriju od 12:2 kojom su preuzeli kontrolu nad utakmicom, jer su vodili 12:5.

Posle toga je Ilija Đoković pogodio jedno slobodno bacanje, a prve poene za Partizan je ubacio Aleksa Avramović u četvrtom minutu utakmice.

Utakmica je počela dosta neefikasno, a prve poene na meču je postigao Marko Pecarski tek u trećem minutu susreta.