Autor: Informer.rs

31.10.2021.

17:40 >> 20:27

Foto: Starsportphoto©

Sport

PARTIZAN JE NEZAUSTAVLJIVA MAŠINERIJA! Čukarički SUROVO kažnjen u Humskoj! /FOTO/VIDEO/

Deluje da nema kraja seriji Partizana! Četa Aleksandra Stanojevića deluje nezaustavljivo, navijači crno-belih dugo nisu gledali ovako siguran i dominantan klub iz Humske, a nova "mušterija" lidera Superlige Srbije bila je ekipa Čukaričkog - 2:0 (2:0). 

Došao je Saša Ilić u Humsku po prvi put u nameri da Partizan izgubi, sjajno je talentovani trener posložio svoju ekipu koja je na noge crno-belima došla bez najboljeg strelca, ali više od časnog poraza Brđani nisu mogli da dobiju. Nije uspeo Čukarički da iskoristi svoje šanse, a ekipa poput Partizana ne prašta greške već ih surovo kažnjava. 

Informer

Brđani su bili daleko opasniji rival na startu meča. Partizan se teško borio sa visokim pritiskom gostiju, a Čukarički je to mogao da iskoristi u dva navrata. Ipak, crno-beli su imali prvu pravu priliku na meču nakon velike greške Đorđa Petrovića, Bibras Natho je proigrao Rikarda Gomeša, ali se golgeter domaćih nije snašao. 

Usledila je ekspresna reakcija Čukaričkog, Ibrahima Ndijaje je pobegao svim čuvarima matirao Aleksandra Popovića, ali je stativa zaustavila njegov udarac. Pet minuta kasnije Stefan Čolović je bio blizu da donese prednost Brđanima i ponovo je mladi golman Partizana bio koncentrisan. 

Budući da gosti nisu iskoristili svoje prilike stigla je kazna u 35. minutu. Odličan centaršut Miloša Jojića, nije uspeo Stefan Šapić da zaustavi Igora Vujačića u skoku, a Crnogorac je blagim trzajem glave skrenuo loptu u gol i doneo prednost Partizanu. Nije uspeo Čukarički da se oporavi od šokantno primljenog gola, a već je stigao i drugi. 

Delovalo je da su igrači već "u svlačionici" u sudijskoj nadoknadi, ali je Milan Stefanović pustio da se igra još. Slobodan Urošević i Kvinsi Menig, koji je odigrao najbolji meč od dolaska u Humsku, ostvorili su prostor na desnoj strani, pronašli Marka Živkovića, a bek Partizana snažnim udarcem duplirao je prednost svog tima - 2:0. 

Nije uspeo Saša Ilić da trgne svoje izabranike na poluvremenu, Partizan je u nastavku meča bio daleko bolji rival, već u prvom napadu je Kvinsi Menig ugrozio Đorđa Petrovićal, ali je golman Čukaričkog bio siguran. Ipak, u 67. minutu otvorila se dobra prilika za goste, Stefan Kovač je bio u dobroj situaciji, šutirao glavom, ponovo je POpović dobro regaovao. 

Informer

Uspeli su crno-beli da postignu gol i do kraja meča, ali je pogodak Rikarda Gomeša poništen zbog ofsajda. Pantić je pao u kaznenom prostoru, lopta je stigla do Lutovca koji je proigrao napadača Partizana, ali je bivši as Rada bio u nezdozvoljenoj poziciji. 

PARTIZAN - ČUKARIČKI  2:0 (2:0)

Strelci: Vujačić 35, Živković 45+3
Stadion Partizana, Beograd   Sudija: Stefanović Milan

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Menig, Natho, Jović - Gomeš

Čukarički: Petrović - Stevanović, Čolović, Šapić, Roganović - Docić, Kovačević - Kovač, Kajević, Ndiaje - Rakonjac

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

90. minut - KRAJ! 

86. minut - Povredio se sada Slobodan Urošević, izgleda da je problem sa tetivom, ali će bek crno-belih moći da nastavi susret protiv Brđana i odigra do kraja. 

Informer

81. minut - Više od desetak minuta traje agonija Čukaričkog, Brđani ne uspevaju da ugroze gol domaćina. 

78. minut - Rikardo Gomeš je zatresao mrežu, ali mu je pogodak poništen zbog ofsajd pozicije Lutovca koji je poslednji igrao loptom pre gola.

72. minut - Potpuno je opao ritam utakmice u drugom poluvremenu, Partizan strpljivo čuva prednost, dok Čukarički ne uspeva da ugrozi gol Aleksandra Popovića. 

67. minut - Saša Zdjelar koji je zamenjen u prvom poluvremenu ima problema sa zadnjom ložom! Stepen povrede još uvek nije poznat, te u Humskoj ne znaju da li će zamenik kapitena biti sa ekipom na meču protiv Genta koji je na programu u četvrtak. 

65. minut - Dvostruka izmena sa obe strane, izlaze Jović i Menig, na terenu su Lutovac i Terzić, sa druge strane utakmicu su završili Kajević i Čolović, a njih menjaju Ergelaš i Aleksa Janković. 

Informer

62. minut - Otvorila se kontra Čukaričkog nakon što je Pantić izgubio loptu na sredini terena, ali je sudija Stefanović vratio goste budući da je Pantić zaustavljen faulom. 

58. minut - Preti sada Danilo Pantić, prošao je ofanzivac Partizana po levoj strani, poslao pas u srce kaznenog prostora, ali je Miladin Stevanović mirno reagovao i raščistio sve pred svojim golom.

54. minut - Opasno je bilo pred golom Čukaričkog, ponovo je Rikrado Gomeš nespretno reagovao prilikom dodavanja, lopta je stigla do Marka Živkovića, ali ovoga puta bek crno-belih nije dobro šutirao, ostaje 2:0!

49. minut - Mnogo bolja igra crno-belih od starta drugog dela igre. Tek što je počeo nastavak meča Kvinsi Menig je ponovo oprobao svoj udarac, nije Petrović bio najsigurniji, ali su se Brđani odbranili. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

Informer

45+4 minut - Gotovo je prvo poluvreme! Partizan vodi posle 45 minuta golovima Igora Vujačića i Marka Živkovića, ali je Čukarički imao nekoliko prilika da povede, a kasnije i izjednači rezultat. 

45+3 minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Slobodan Urošević i Menig zaludeli su odbranu Čukaričkog, uposlili Marka Živkovića, a bek crno-belih snažnim udarcem savladao je Đorđa Petrovića i duplirao prednost domaćih - 2:0!

44. minut - Žuti karton za Bojana Kovačevića, 17-godišnji defanzivac upisan je prvi u "notes" sudije Stefanovića nakon faula nad Rikardom Gomešom na sredini terena. 

43. minut - Nova akcija Čukaričkog, ali ne uspevaju izabranici Saše Ilića da pronađu rupu u Partizanovoj odbrani. Dobro je otvorio prostor Bojan Roganović, pokušao da proigra Marka Rakonjca, ofanzivac Brđana loše je prihvatio loptu. 

39. minut - Dominira Filip Vujačić na obe strane terena, sada je sjajnom intervencijom glavom sprečio ogromnu šansu za goste. Kovač je bio u dobroj situaciji, od svega samo korner za Čukarički - 1:0!

Informer

35. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Partizan posle gužve u šesnaestercu! Najbolje se u kaznenom prostoru rivala snašao Igor Vujačić i postigao novi gol u crno-belom dresu - 1:0! Odličan centaršut Miloša Jojića, nije uspeo Stefan Šapić da zaustavi Crnogorca, a blagi trzaj glavom bio je dovoljan da Petrović bude savladan.

32. minut - Novi prekid u Humskoj, sada se Docić žali na povredu, ali izgleda da će kapiten gostiju biti u stanju da nastavi susret. 

30. minut - Pokušao je Marko Docić iz kornera da ugrozi gol Partizana, ali je Popović po treći put u kratkom periodu bio koncentrisan i ponovo sprečio vođstvo Brđana u Humskoj!

27. minut - Nažalost Saša Zdjelar neće moći da nastavi utakmicu, mogao bi to da bude ogroman problem za Partizan i u budućnosti budući da je povremeni reprezentativac Srbije "motor" crno-belih! Menja ga bivši fudbaler Čukaričkog Danilo Pantić. 

25. minut - OGROMNA ŠANSA! Imao je Čukarički novu stopostotnu priliku preko Stefana Čolovića, ponovo je savršeno reagovao Aleksandar Popović, lopta se odbila do Rakonjca, ali ni on nije zatresao mrežu - 0:0. 

21. minut - Pokušao je sa jedne strane sa distance Marko Docić, sa druge je šutirao Bibras Natho, ali nema promene rezultata. Nije bilo opasnosti za Popovića i Petrovića. 

Informer

19. minut - STATIVA! Sevnula je kontra Čukaričkog, a napadač gostuju Ndijaje neočekivano se našao u sjajnoj prilici! Senegalac je dobro šutirao, savladao Popovića, ali je okvir gola zaustavio njegov udarac - 0:0!

17. minut - Sve opasniji naleti Partizana nakon uvodnog pritiska Čukaričkog! Teško gosti iznose loptu sa svoje polovine, sada je Jović prošao po boku, kombinovao sa Nathom, ali je Šapić presekao pas ka Rikardu, ostaje 0:0!

15. minut - Poigravao se golman Čukaričkog i umalo "poklonio" gol Partizanu! Loše je reagovao Petrović, lopta je stigla do Natha, a odmah i do Rikarda, ali je napadač crno-belih slabo reagovao u srcu kaznenog prostora - 0:0!

12. minut - Razigrano deluje Kvinsi Menig na startu meča, Holanđanin danas igra po desnoj strani i čini se mnogo agilniji nego na nekim ranijim utakmicama. Ipak, odbran Čukaričkog za sada odoleva, sve češćim, naletima Partizana. 

Informer

7. minut - Prva konkretna akcija Partizana, pokušao je Kvinsi Menig sa desne strane da ugrozi gol Đorđa Petrovića, ali je dobro reagovao čuvar mreže Brđana. 

5. minut - Loše dodavanje Marka Živkovića, Čukariči je povukao kontru. Lopta je stigla do Stefana Čolovića koji se namestio na desnu nogu, ali bez opasnosti po gol Aleksandra Popovića.

3. minut - Ofanziva Čukaričkog od samog starta, Brđani su imali prvu šansu u Humskoj, a posle akcije Rakonjda gosti su dobili korner! Docić je to izveo, ali je Rikardo na drugoj stativi raščistio opasnost pred svojim golom - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela! 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 15. kola Superlige Srbije između Partizana i Čukaričkog. Sve detalje sa ovog meča požete pratiti uz portal Informer.rs!