Autor: Informer.rs

02.11.2021.

19:45 >> 22:41

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN POSLE NESTVARNE DRAME SLAVIO! PANTER ČOVEK ODLUKE! Crno-beli pred brutalnom podrškom u "Pioniru" OSTALI NEPORAŽENI!

U fenomenalnoj atmosferi, pred krcatim tribinama "Pionira" Partizan je savladao Huventud u nestvarnoj završnici! 

Crno-beli su sa prednošću otišli na prvu pauzu. Odlično je krenuo Huventud, a krcat "Pionir" u neverici je gledao šta se dešava na parketu! Na semaforu je stajalo 2:9 i nisu mogli da se sastave Obradovićevi izabranici na samom startu! Ipak, Partizan je posle serije 11:0 uzeo vođstvo i vratio se u život ekspresno, za svega dva minuta. Kod gostiju naraspoloženiji je sa sedam poena bio Vils, šest je imao Pare, a četiri Birgander. 

Informer

 

A onda velika borda u drugoj deonici i Partizan se našao u dosad neviđenoj situaciji - gubio je na poluvremenu! Huventud je igrao dosta čvrsto i to se dosta odražavalo na igru Partizana. Posle 20 minuta rezultat je bio 39:34 posle poena Feliza. Zagorac nije iskoristio poslednji napad jer mu nije prošao šut za tri! Huventud je pucao 50 odsto za tri (4/8), a imao je 57 odsto s distance (12/21), U tim momentima gosti su imali šest izgubljenih lopti, a Partizan dve više.

Rezultat nakon treće deonice bio je je 59:49 za goste, Panter je probao da pogodi trojku uz zvuk sirene, ali nije uspeo! Panter je upisao 12, Ledej ostao na 10 poena iz prvog poluvremena! Kod gostiju Para i Vilis imali su po 11 poena. 

Nije bilo Pantera u jednom delu meča, skroz su ga igrači Huventuda "odeskli" iz igre Partizana, ali je on na kraju bio junak pobede srpskog tima!

Informer

 

Probudio se tim Željka Obradovića u poslednjoj deonici, Efektno je kucao Alen Smailagić i digao “Pionir”, na noge!  U tom trenutku Huventud nije postigao koš četiri i po minuta od početka četvrte četvrtine, ali čim jeste došlo je do novog pada u igri Partizana! A onda je Panter sa dva koša doneo vođstvo crno-belima – 66:65. Potom je pogodio još jednom i poneo titulu junaka meča! Temperatura u hali je dostigla maksimum. Partizan je overio novi trijumf, treći u Evrokupu, deveti u sezoni!

Crno- beli će u narednom meču gostovati ekipi Andore!

PARTIZAN - HUVENTUD 68:67 (19:17,15:22,15:20, 19:8 )

Dvorana: "Aleksandar Nikolić"        Sudije: Luiđi Lamonika, Are Haliko, Artem Lavrukin

Partizan: Panter, Kuruks, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Miletić, Mur, Glas, Madar. Trener: Željko Obradović.

Huventud:  Buskets,  Ribas, Brodzijanski,Ventura, Vives, Bašas, Feliz, Vilis, Zagars, Birgander, Para, Maronka, Tomić. Trener: Karles Duran.

Četvrta četvrtina:

KRAJ! Bitna pobeda Partizana protiv najjačeg protivnika do sada! 

40. minut - NIJE SE VIDEO PANTER JEDAN DEO MEČA, ALI JE SJAJNI AMERIKANAC REŠIO DA UZME SVE U SVOJE RUKE! Potrošio je šest-sedam sekundi, a onda preko ruke Vilisa,  pogodio s "kapice". 68-67! Para zaustavlja Avramovića i šalje ga na penal, još sekund i po. Ne koristi prvo slobodno bacanje. Ne pogađa ni drugo!

40. minut - KAKVA ZAVRŠNICA! Posle tajm-auta Ribas pogađa, ali neshvatljivo je Avramović ostavio Španca samog na šutu s poludistance! Ostaje još 12,6 sekundi, Obradović uzima poslednji tajm-aut!

Informer

 

40. minut. Dva penala za hrvatskog centra Tomića, ali  se situacija proverava... Još 39,6 sekundi, Huventud ima poen više! PANTEEEER! Preokreće Panter, mirna je bila ruka kada je najpotrebnije! 66:65! 

39. minut - Siguran je sa linije slobodnih bacanja Para, povećao je na 65:62!Poeni Pantera s poludistance, još 56 sekundi, rezultat je 64:65.

38. minut! BAAAAAM! Smailagić! Nije ga išlo na ovom meču ali sada trojkom vraća Partizan u igru! Sada je samo poen razlike! 62:63! Ribas ne uspeva da reši dvokorak, lopta je otišla u aut, i sada napad za Partizan!

Informer

 


37. minut-  I dalje je 57:63! Mogao je Partizan da smanji zaostatak, ali Zagorac ne uspeva da realizuje novi napad... Sada je nastao problem sa satom, nije krenulo vreme i eto prilike za igrače crno-belih da malo odmore! Još tri minuta i 45 sekundi.


36. minut, 57:63! Para je uspeo da realizuje faul od Zagorca sa linije slobodnih bacanja i uvećava razliku na šest poena! Ostalo je još četiri i po minuta do kraja.Panter je totalno "odsečen".

Informer

 


35. minut, 57:61 - Smailagić je promašio otvorenu trojku i sada mu Željko Obradović suflira pored aut-linije. Ponovo slobodna bacanja za Tomića,  koji je opet polovičan.


35. minut, 57:60 -  Probao je Ribas za tri i nije uspeo, loptu je pokupio Tomić koji je dobio faul za penale, ali pogađa samo drugi!


35. minut, 56:59! Zagorac pogađa dva slobodna bacanja, a onda je odbrana sjajna! Huventud je još bez poena u ovoj četvrtini, a prošlo je preko četiri minuta! Ribas se žali kod sudija posle faula kojim je poslao Kuruca na liniju penala!

Informer

 

33. minut - Još sedam i po minuta do kraja utakmice, rezutlat je 53:59!Ledej je izvukao faul od Brodžijanskog za slobodna bacanja, ali pogađa samo jedno! 54:59!

32. minut! MAJSTORIJA! Smailagić preko dvojice! Fenomenalna reakcija i kakvo zakucavanje! Eksplozija na tribinama! Brutalan potez nekadašnjeg krilnog centra Golden Stejta.

Informer

 


31. minut, 51:59! Dva slobodna bacanja za Zagorca! Pogađa oba šuta! Partizan je odigrao sjajnu odbranu, nije dozvolio rivalu da šutne na koš pre isteka vremena!

Treća četvrtina:

Kraj treće četvrtine! 49:59!


30. minut -  49:57! Još jedna trojka Pantera! 

29. minut-  46:57! Dva dobra napada Partizana, ali Brodžijanski ne dozvoljava da se ponadaju crno-beli i pogađa trojku!

28. minut - Napokon Panter! Čekaju se od početka druge četvrtine njegovi poeni, a sada je iz driblinga i pogodio težak šut!

Informer

 


TAJM-AUT! Ponovo reaguje Željko Obrdović! Prva dvocifrena razlika na utakmici, Para je trojkom utišao navijače! Odlična igra Huventuda, rezultat je 54:43, uz nešto manje od tri minuta do kraja treće četvrtine!


27. minut, 43:51 - Loš, loš Partizan u napadu, sve veća nervoza! Huventud kontroliše utakmicu...

27. minut - 43:49! Fenomenalno dodavanje Tomića za Busketsa! Razlika je sve veća...


25. minut, 41:47 - Koprivica posle promašaja Ledeja rešava! Ledej i Panter zajedno imaju 16 poena od starta, ali dugo nisu poentirali...

24. minut- Kuca Vilis i to je nova, lepa prednost Huventuda – 36:43! Amerikanac je sa 11 poena prvi dvocifreni u svojoj ekipi i najefikasniji akter susreta.  A onda trojka Dangubića koja smanjuje razliku i baca navijače u trans! Huventud vodi 43:39, ali dižu se crno-beli!



23. minut, 36:41! Jasno je vdiljiva nervoza u Partizanovim redovima! 

21. minut - 36:39! Ista petorka kao i na početku meča: Avramović-Panter-Kuruc-Smailagić i Lidej! Lepo je utrčao Kuruc i zakucao! Faul Smailagića u napadu, napao je Tomića koji se postavio i iznudio kontakt!  Smailagić nikako da poronađe ritam...

- Napad je problem. Nismo strpljivi i prerano šutiramo. Moramo to da promenimo u nastavku- izjavio je Željko Obradović nakon prvog poluvremena, dok je Pau Ribas poručio:

- Očekujemo jači intenzitet u nastavku. Borimo se za svaku loptu. Drugo poluvreme će biti teže. Navijači su odlični i guraju tim da pruže maksimum!

Druga četvrtina:

KRAJ DRUGE ČETVRTINE! 34:39!

20. minut - Fauliran je Avramović, a navijači daju krila crno-belima! Ima Huventud pet poena prednosti! Trenutno je 32:37! Avramović je  pogodio oba slobodna bacanja, 34:37!

Informer

 

19. minut -  Trojka Mura! 

18. minut-  27:33! Huventud pravi seriju 8:0. Posle Ribasa pogađa i Tomić s poludistance! Smailagić nije rešio dva slobodna bacanja...Ipak, Avramović prekida niz Huventuda, sada je 29:33!

17. minut - 27:31! Dobro se brane gosti...

TAJM AUT! Željko Obradović je besan jer su crno-beli pali! Ribas je vezao uzastopne trojke! Huventud vodi 31:27! Dovoljan dokaz koliko je Obradović ljut je to što je retko pozivao igrače od početka sezone! Ipak, Huventud je dosad najteži rival Partizana! Još četiri minuta do poluvremena...


16. minut -  27:28! Pogodio je trojku Ribas. Odlično se otvorio i iz dobre pozicije pogodio

15. minut - Odlično se snašao Buskets pod košem Partizana i doneo novo izjednačenje - 25:25! Smailagić izvlači faul od višeg, ali i sporijeg Tomića i pogodio je oba slobodna bacanja!

Informer

 

14. minut - Trojka za crno-bele! Pogađa je Mur!

13. minut - Gosti koriste mali pad koncentracije Obradovićevih izabranika i prave seriju 6:0! Brodžijanski je pogađao, a Vives razigravao...22:23

Informer

 

11. minut - Ledej je odličan, već je upisao 10 poena!  Partizan vodi rezultatom 22:17!

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Partizan vodi 19:17!

10. minut - 17:17! Panter je precizan! Pokušao je sa poludistance, lopta je pogodila dno mrežice ...

9. muinut -  15:17! Birgander piše šest poena zaredom, Huventud vodi rezultatom 17:15, minut i po do kraja prve deonice. U igri su Madar, Koprivica i Dangubić, na odmor idu Smailagić, Avramović i Kuruc!

Informer

 

8. minut - U "Pioniru" ključa! Pronašao je Partizan ritam i evo serije 11:0! Sada Karles Duran mora da uzme tajm aut!  Panter je doneo izjednačenje, a Kuruc je već u sledećoj odbrani ukrao loptu  i zakucao za 13:11!
7. minut - 9:11! Avramović krade loptu Vivesu, ali nije uspeo da reši kako je želeo! Ipak, Ledej ga je ispravio!

6. minut -  7:11! Vraća se Partizan! Izgleda da je minut odmora  prijao domaćem timu i sada deluju mnogo bolje. Atraktivno je zakucao Kuruc...

5. minut - 5:11!Bacio je "grobare" u trans Ledej snažnim zakucavanjem na asistenciju Avramovića! Na sve to je izvukao faul Vivesa za dodatno slobodno bacanje i bio je precizan!

Podigao je temperaturu Ledej snažnim zakucavanjem na asistenciju Avramovića! I pritom je izvukao faul Vivesa za dodatno slobodno bacanje, koje Ledej rešava.

TAJM AUT! Željko Obradović je morao da okupi igrače, imaće svašta da im kaže! Očajni su crno-beli u napadu! Vilis je baš razigran i stiže do sedam poena posle zakucavanja na još jednu asistenciju Ribasa! 

5. minut - Slabo je ušao Partizan u meč, već je 2:9! Sada su dve trojke završile u košu Partizana. Prvo je precizan bio Vilis, pa Para. Panter je samo na kratko prekinuo loš niz domaćina, ali gosti su sve bolji!

3. minut - Već tri minuta traje post Partizana, a Para dobija faul od Avramovića, pa ide na liniju slobodnih bacanja. Pogodio je samo drugi pokušaj - 0:3

2. minut - Vilis  snažno zakucava na asistenciju Ribasa! Sjajno se Ribas snašao posle prodora ka košu i pronašao je saigrača samog... 0:2 je na semaforu!

1. minut - Tomić je bio uspešniji od Smailagića u skoku za loptu, pa je prvi napad prirao gostima! Odmah je viđena čvrsta odbrana na obe strane!  Po dva napada nisu iskorišćena ni za jedan tim...

20:30 - Počeo je meč!

20:25 - Na tribinama je osvanuo transparent za Željka Obradovića:

- Čekam tebe da ostvarim jedan davni san!

20:24 - Trener Partizana Željko Obradović izašao na parket sa tribina i ponovo se začulo gromoglasno: "Uzmi Željko evrotitulu..."

Informer

 

20:23- Huventud očekuje paklena atmosfera, grobari su u svom prepoznatljivom raspoloženju...Pozdravili su velikim aplauzom doskorašnjeg kapitena Novicu Veličkovića.

Informer

 

20:01 - Uoči meča, oglasio se i prvi čovek Partizana, Ostoja Mijailović i poručio:

- Veliko hvala svima koji su kupili sezonske i dnevne karte za utakmice KKPartizan kao i onima koji su danas želeli da budu u hali, ali razumeju da je kapacitet u odnosu na Arenu ograničen! Nadam se da ćemo svi u hali i kraj TV-a prisustvovati spektaklu i pobedi našeg Partizana

19:45 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem ćete iz minuta u minut moći da pratite dešavanja na susretu Partizana i Huventuda u okviru 3. kola Evrokupa