Autor: Informer.rs

03.11.2021.

08:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

OVO JE MENTALITET ŽELJKOVOG PARTIZANA! Smailagić EMOTIVAN nakon meča sa Huventudom!

Nastavljaju crno-beli predvođeni Željkom Obradovićem da "pale maštu" navijača! Partizan dugo vremena nije bio moćan kao na startu ove sezone, a očekivanja svih kojima su crno-bele boje drage vezane su za najviše domete u svim takmičenjima. 

Partizan je sinoć u "paklnu Pionira" uspeo da se na krilima navijača vrati iz dvocifrenog minusa, a potom i na krilima neverovatnog Kevina Pantera stigne i do velike pobede protiv Huventuda - 68:67. 

Iako je Panter svojim poenima doneo trijumf crno-belima, diskretni heroj bio je Alen Smailagić. Reprezentativac Srbije je u poslednjoj četvrtini uneo neverovatnu energiju na parket, dva minuta pred kraja pogodio trojku "za priključak" i najavio preokret Partizana. 

Informer

- Ne znam ni sam šta se dogodilo u tom trenutku, nešto mi je reklo da šutnem i da će biti super. Ako ne uđe, biće još napada - rekao je Smailagić nakon meča. 

U poslednjoj četvrtini Smailagić je ukrao loptu rivalima, otvorio kontru, ali će se još dugo u evropskim košarkaškim krugovima pričati o brutalnom zakucavanju iz 32. minuta. 

- Nije to bilo planirano. Bio je to neki splet trenutka, želje, video sam da sam blizu obruča i išao sam da zakucam. Trener Obradović nam je organizovao celu odbranu, rečeno nam je kako da igramo. Uz to je publika bila neverovatna, nije odustajala do poslednjeg momenta, dali su nam snagu, podigli su nas - objašnjava centar Partizana. 

Uspeo je Ribas da donese prednost Huventudu na svega nekoliko sekundi pre kraja susreta, ali je posle tajm-auta Kevin Panter još jednom zapalio mrežicu i Pionir, a potom sa Zekom Ledejem skočio u publiku. 

Informer

- Bio sam ispod koša. Boga sam molio da uđe, ako ne, da probam ja tu malo da pipnem loptu i vratim je unutra. Dobro je, ušla je. Puno emocija. Ne možete da se kontrolišete. To je taj naš mentalitet ekipe koju je Željko sastavio. Bilo je stvarno neverovatno - dodao je Smailagić. 

Iako je Smailagić u Partizan došao iz NBA lige, srpski centar nije imao priliku da odmeri snage sa igračima poput Ante Tomića.

- Znači mi jako puno. Tomić je jedan od najinteligentnijih igrača na našoj poziciji. Dobro je suprostaviti takvim igračima od kojih mogu da pokupim neke fore i fazone. Da na neki način vidim gde sam i koliko još treba da radim - podvukao je Smailagić.