Autor: Informer.rs

08.12.2021.

13:12

Foto: Starsportphoto©

Sport

PARTIZAN OSLABLJEN! Stanojević ima loše vesti o Pantiću! O remiju mislim od 85. minuta

Timu Aleksandra Stanojevića biće potreban makar bod da ostvari svoj cilj. Partizan je u prvom meču protiv Anortozisa na Kipru slavio 2:0. 

Crno-beli imaju kadrovskih problema pred utakmicu u Humskoj. Danilo Pantić gotovo sigurno ne igra, na povredu se žali i Aleksandar Šćekić.

- Dača Pantić nam izuzetno znači, u odličnoj je formi cele sezone i to nam je veliki hendikep. Tri nosioca igre nisu sa nama. Pantić će pokušati da trenira iako nalazi pokazuju da ne može. Verujem u sve igrače. Lazar Pavlović konkurisati za mesto u timu. Mladi fudbaleri su u dobroj formi. Jović već duže vreme igra dobro i nameće se. Nema mlađih i neiskusnih za mene, svi imaju podjednake šanse da upišu minute - kazao je Aleksandar Stanojević pred utakmicu.

Informer

 

Na konstataciju da li bi možda Milovanović mogao da zameni Rikarda u nekom trenutku na ovom meču, Stanojević se našalio.

- Ja bih voleo Rikardo da izađe u 60. minutu... Šalu na stranu, razmišljamo o svim scenarijima. Danas ću da ih opteretim kako da otvorimo utakmicu, a te stvari ćemo da ostavimo za sutra. Ali 60. minut je najbolja varijanta da izađe Rikardo.

Srpski predstavnik je takmičenje otvorio sa dve pobede, ali i osvojio samo bod iz naredna tri susreta.

- U fudbalu je uvek naredna utakmica najvažnija, ali ovu možemo zaista da okarakterišemo kao najvažniju, jer direktno odlučuje o poretku i vodi nas u proleće. Anortozis igra promenljivo, nepredvidiv je, može da iznenadi na brojne načine. Ipak, spremni smo na sve. Svi znamo šta ova utakmica nosi i koliki je njen značaj. Bitna je za sve nas iz hiljadu razloga. Navijači su nas fanatičnim bodrenjem vodili protiv Sočija i Santa Klare i želja nam je da nam i daju pozitivnu energiju i podršku u četvrtak.

Prvo gledamo klub, naše navijače...

Plasman Partizana u narednu rundu približio bi Srbiju poziciji da za dve godine ima pet predstavnika na međunarodnoj sceni i dva kluba u Ligi šampiona.

- Neka svako uradi svoj deo posla, pa potom, kad se sve završi da pričamo o tome. U ovom trenutku zaista ne razmišljam šta će biti za dve godine. Prvo gledamo klub, naše navijače, pa širu sliku. Uspeh koji je ostvarila reprezentacija svakako nam daje impuls da i mi pružimo doprinos - kazao je Stanojević.

Anortozis pobedom može da se plasira u nokaut fazu.Timu Aleksandra Stanojevića biće potreban makar bod da ostvari  cilj.

O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu. Dotad, idemo na pobedu. Razmišljamo o svemu, o igri na više načina. Moramo nešto da rizikujemo. Rival igra rasterećeno u gostima. U situaciji je da, takođe, odlučuje u svojoj sudbini i siguran sam da će u nekom momentu napasti. Videćemo da li će u prvih 15 minuta ili u nastavku. Igramo pred našim navijačima i probaćemo da učinimo sve kako bismo prošli. Imamo i plan B ukoliko bude neophodan rezultat.