Autor: Informer.rs

10.12.2021.

18:45

Foto: Starsportphoto

Sport

SALE JE VANSERIJSKI STRUČNJAK - PARTIZAN IMA PRAVO BLAGO! Iliev PONOSAN nakon plasmana u NOKAUT FAZU! Čestitao i LJUTOM RIVALU!

Mnogo sreće doneli su Crvena zvezda i Partizan u domove širom Srbije nakon plasmana u nokaut faze evropskih takmičenja! Srpski šampion nastavlja svoj put u Ligi Evrope, dok će crno-beli igrati u baražu za osminu finala Lige konferencija. 

Nije se Partizan proslavio protiv Anortozisa, štaviše, pošteno se mučio da preživi, ali je nakon svega viđenog tokom grupne faze zaslužio mesto u Evropi. Sportski direktnor crno-belih Ivica Iliev, za RTS je pohvalno govirio o igračima i treneru Aleksandru Stanojeviću.

- Imamo blago u Humskoj ponovo. Videli ste da su utakmicu izneli igrači od 18 ili 19 godina. Deca Partizana. To je ono čime se ponosimo i pored tih kadrovskih problema, imamo toliki fond igrača. Posao koji radi Aleksandar Stanojević se pokazao kao uspešan - rekao je Iliev. 

Osvrnuo se potom direktor Partizana i na uspeh Crvene zvezde, ali i na situaciju koja je pre nekoliko godina bila u srpskom fudbalu. 

- Na našu sreću, uspeli smo zahvaljujući fantastičnim momcima i sada smo u situaciji da srpski fudbal ima dva predstavnika. Čestitao bih ovom prilikom Crvenoj zvezdi na neverovatnom uspehu i evo posle četiri godine oba naša kluba igraju evropsko proleće i očekuje nas nešto sasvim neverovatno i spektakularno. Ono što nas sve raduje jeste situacija u kojoj se srpski fudbal našao, a do juče je bilo nezamislivo, da već do kraja jeseni smo sigurni da će od sezone 2023/2024. imati šampiona koji direktno ide u Ligu šampiona - dodao je sportski direktor Partizana. 

Informer

Na konferenciji za medije nakon meča Aleksandar Stanojević bio je izuzetno ljut zbog atmosfere i ambijenta. Trener Partizana je u jednom momentu najavio svoj odlazak iz Humske, ali je Iliev pokušao da "spusti loptu". 

- Mogu samo da pričam i želim da pričam jedino o ekipi, i o Saletu, vanserijskom stručnjaku. O igračima koje imamo, a to je veliki broj kvalitetnih fudbalera. Ovom prilikom bih se zahvalio našem jugu, našim vernim navijačima koji se iz utakmice u utakmicu toliko trude da vode naš klub do pobeda. I onim najvažnijim, novoj crno-beloj armiji, a to su naša dečica koja su u sve većem broju prisutna - podvukao je Iliev.