Autor: Informer.rs

16.12.2021.

12:52

Foto: Starsportphoto

Sport

ŽOC ODBRUSIO AMERIKANCIMA! Kakav intervju? Šta će da me pitaju?

Trofejni trener otkrio je kako je odbio poslednju ponudu za rad u najjačoj ligi na svetu.

- Nije bilo više razgovora, a ponuda je bilo. Mislim da je bila 2017. godina kada me zovem moj menadžer Aca i kaže da je jedan NBA tim ozbiljno zainteresovan za mene i treba da zakažemo termin za intervju. Intervju? Kakav intervju? Šta će da me intervjuišu? Da me pitaju da pričam o sebi i svojim rezultatima? Rekao sam mu da se zahvali i da na razgovor mogu da dođem samo ako su već odlučili da me dovedu da pročamo o poslu. O tome volim i želim da pričam - rekao je u intervjuu za Nedeljnik Željko Obradović.

Informer

 

Nije želeo da otkrije o kom timu je reč, ali jeste iz koje konferencije dolazi.

- Istok, toliko mogu da vam kažem!

Kako kaže, nikada nije prestao da bude Željko Čačanin.

- Nedavno sam nešto prepravljao na svojoj kući u Čačku i svi moji prijatelji, svaki pojedinačno, na to malo gradilište doneli su ili flašu rakije ili gajbu piva. Jer red je kad prijatelj nešto gradi. Jer se red poštuje. To mi je veće priznanje od svih ostalih.

Informer

 

Na pitanje zašto evropski treneri u NBA ne dobijaju šansu, kaže:

- Biću vrlo otvoren, mislim da je to pitanje straha od strane jednog zatvorenog kruga ljudu unutar NBA. Oni funkcionišu na nivou ortačkih odnosa. I ukrug se vrte samo isti treneri. U pitanju je strah od toga da će doći neki evropski trener i da će uraditi dobru stvar. Onda će oni reći u pa ima u Evropi još takvih trenera. Pa će onda odlaziti jedan po jedan i tako će ugroziti njihov monopol. Ko je od evropskih trenera dobio priliku? Dejvid Blat koji je Amerikanac i Igor Kokoškov koji je u košarkaškom smislu Amerikanac.

Na pitanje da li još uvek ima ambicije da u karijeri vodi NBA tim, kaže:

- Apsolutno ne, moja jedina ambicija je ovo ovde, Partizan -  jasan je bio Obradović.