Autor: Informer.rs

22.12.2021.

16:30 >> 19:38

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN NALETEO NA STRAŠNU LOKOMOTIVU! Mekolum DEKLASIRAO crno-bele!

Najavljivan je meč Lokomotive i Partizana kao utakmica velike važnosti i derbi ne samo osmog kola nego čitave sezone, a utakmica u Krasnodaru opravdala je sva očekivanja! Izabranici Željka Obradovića i Branka Maksimovića prijuštili su košarkaškim sladokuscima praznik za oči, ali je na kraju samo jedan od dvojice srpskih trenera mogao raspoložen da ode kući.

Lokomotiva je večeras bila bolji rival i na krilima brutalnog Erika Mekoluma stigla do šestog trijumfa u Evrokupu. Partizan je u Krasnodaru upisao četvrti poraz u sezoni, a drugi na međunarodnoj sceni - 101:94!

Lokosi su večeras u sastavu imali petoricu dvocifrenih i naterali Partizan da igra po njihovim "pravilima". Ruski sastav je želeo meč na veliki broj poena i to je dobijo, Erik Mekolum je utakmicu završio sa 33 poena, Stanton Kid je dodao 16, a Kvin Kuk 15. Sa druge strane, Gregor Glas je odigrao najbolji meč u crno-belom dresu pošto je upisao 20 koševa, a 19 je dodao Zek Ledej. 

Informer

Furiozno je Lokomotiva otvorila meč i pokušala da slomi otpor Partizana posle prve deonice. Imali su Rusi +9 nakon samo četiri minuta igre zahvaljujući rafalnoj paljbi Erika Mekoluma, ali je ulazak Alena Smailagića razmrdao crno-bele. Sjajno je reprezentativac Srbije "zaključao" reket, kontrolisao ofanzivan skok i zaustavio Džonatana Motlija, dok je sa druge strane njegovo prisustvo otvorilo prostor za Zeka Ledeja. 

Partizan je do kraja prve deonce uspeo da preokrene rezultat i pogotkom Zeka Ledeja sa linije penala stekne minimalnu prednost na prvoj pauzi - 22:23. Ušla je voda u uši Lokosima nakon serije Partizana, trojku je pogodio Gregor Glas, potom i 2+1 za Radeta Zagorca i crno-beli su imali +6. Ipak, usledila je dobra reakcija ruskog tima, pre svih Motlija i Mekoluma koji su nastavili gde su stali u prvoj deonici. Šuter Lokomotive je pogodio na isteku poluvremena posle dobre akcije iz auta i doneo tri poena prednosti domaćem sastavu - 45:42. 

Bio je Željko Obradović izuzetno besan zbog slabe igre njegovih izabranika, posebno u odbrani. Detalj koji je značajno uticao na ostatak utakmice dogodio se na samom startu drugog poluvremena. Džonatan Motli, najbolji strelac Evrokupa, imao je tehničku grešku iz prvog poluvremena, a sudijska trojka na čelu sa Lamonikom je njegov faul nad Zekom Ledejom okarakterisala kao nesportski i Amerikanac je isključen. 

Informer

Otvorilo je to mnogo prostora za bekove Partizana, pre svih Aleksu Avramovića koji se nako oslobađao Erika Mekaluma i išao do kraja. Iako je Lokomotiva ponovo otišla na +6 za samo dva napada, trojka Radeta Zagorca vraća crno-bele u igru, a potom i laki poeni za Balšu Koprivicu posle ofanzivnog skoka. 

Usledila je nova serija Lokomotive, Kvin Kuk se uključio u meč, pogodio dve trojke, a svoj rafal nastavio je Erik Mekolum! Amerikanac je izluđivao svoje čuvare, dva puta navukao rivala da ga fauliraju u šutu za tri poena - 79:72. Uspeo je Partizan posle nove tehničke za Lokose da se vrati na posed zaostatka posle prodora Nemanje Dangubića 86:84. 

LOKOMOTIVA KUBANJ - PARTIZAN 102:94 (22:23, 23:19, 25:23, 31:29)

Basket hala, Krasnodar    Sudije: Luiđi Lamonika, Saulius Rakis, Are Haliko

Lokomotiva Kubanj: Vitington, Mekolum, Kuk, Motli, Kid, Ilnitskij, Tompson, Vilijams, Kalinov, Paunić, Emčenko

Partizan: Panter, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangibić, Smailagić, Miletić, Mur, Glas, Madar

Tok meča

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Trojka Stentona Kida, čini se da je sve gotovo u Krasnodaru - 96:88!

38. minut - Treća trojka za Kvina Kuka, raste prednost Lokomotive, ali ne dozvoljava to Aleksa Avramović koji vraća na drugoj strani - 89:86!

37. minut - Poeni za Kvina Kuka sa jedne i Nemanje Dangubića sa druge strane - 86:84!

37. minut - Nova tehnička za klupu Lokomotive, koristi Avramović bacanje, a potom još dva zbog faula pogađa Zek Ledej - 84:82!

36. minut - Ponovo su naseli Ledej i Panter na fintu šuta Erika Mekoluma i poslali ga na liniju penala, siguran je Amerikanac - 82:77!

35. minut - PANTEEEEEEEEEEER! Trojka uz faul za Partizanovog "skorera", ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 79:75!

Informer

34. minut - ZAGORAAAAAAAAC! Vraća trojku kapiten Partizana, crno-beli uspevaju da drže priljučak uprkos šuterskoj rapsodiji Lokomotive - 76:70!

33. minut - Još jedna trojka za Kvina Kuka, rešio je bivši NBA šampion da preuzme odgovornost i pogađa još jedan šut sa distance - 76:67!

32. minut - Nastavlja se teror Erika Makaluma, sada je bio polivičan sa linije penala, ali na drugoj strani pogodak Kevina Pantera - 73:67!

31. minut - Vrlo dobar potez Vilijamsa na startu poslednjeg perioda, prednost Lokomotive raste - 72:65!

Treća četvrtina: 

30. minut - PANTEEEEEEEEEEER ubacuje važnu trojku i smanjuje na pet razlike pred odlučujuću četvrtinu - 70:65!

28. minut - Kuk pogađa trojku, prvu za njega a 11. za ruski tim - 67:62.

26. minut - BUM! BUM! BUM! Nova trojka za Gregora Glasa koji kažnjava Erika Mekaluma za loše vraćanje, nerešeno je - 60:60!

25. minut - GLAAAAAAAAAAAS! Sa mnogo samopouzdanja igra mladi Slovenac u Basket domu u Krasnodaru, ponovo su crno-beli na pola koša zaostatka - 58:57!

Informer

24. minut - ZAGORAAAAAAAC! Vodi Partizan u Krasnodaru, ali odmah "žurku" kvari Erik Mekolum novom trojkom - 55:53!

23. minut - Darijus Tompson pogađa trojku, nije Partizan pronašao momentum nakon što je Motli isključen - 52:50!

22. minut - Serija grešaka crno-belih, kažnjava to Erik Mekalum, a potom i Vitington dobija upotrebljiv pas i posterizuje Radeta Zagorca - 49:45!

21. minut - Dobra akcija Partizana za start drugog poluvremena, napravio je Džonatan Motli nesportski faul i zaradio isključenje budući da je iu prvog dela igre vukao tehničku... Veliki problem za Lokomotivu, Ledej polovičan sa linije penala - 45:43!

Druga četvrtina:

20. minut - Poentira Erik Mekalum za kraj prvog poluvremena, besan je Željko Obradović zbog očajne igre crno-belih u finišu druge četvrtine - 45:42!

19. minut - Ne dozvoljava Lokomotiva Partizanu da se odvoji, sada je u tranziciji trojku pogodio Džonatan Motli, odmah nakon njega i pogodak Kida - 43:42!

18. minut - Nova tehnička za klupu Lokomotive, kažnjava to Dalas Mur, a potom i lako zakucavanje za Alena Smailagića u kontri - 37:72!

17. minut - GLAAAAAAAAAAS! Nova trojka za crno-bele, sjajno igra Slovenac ove sezone, ali na drugoj strani zakucava Kid - 33:37!

Informer

16. minut - Promašaj Smailagića u šutu za tri, ali se reprezentativac Srbije vratio u odbranu i zaustavio tri naleta Motlija! Žustro su reagovali sa klupe Lokomotive, a Lamonika kažnjava domaće tehničkom - 31:34!

15. minut - Dobra odbrana Alena Smailagića, a potom i poeni za Zeka Ledeja sa niskog posta - 31:34!

14. minut - ZAGORAAAAAAC! Fantastučan potez kapitena Partizana, pogađa uz faul Ilinitskog i koristi dodatno slobodno bacanje - 31:32!

13. minut - Džonatan Motli pravi ogromne probleme centarskoj liniji Partizana, šesti poen posle ofanzivnog skoka - 31:29!

12. minut - Nastavlja da rešeta Erik Mekalum, treća trojka za Amerikanca ponovo je nerešeno u Basket domu u Krasnodaru - 27:27!

11. minut - Upisuje se u strelce i Rade Zagorac, nakon slabijeg početka utakmice, dobra reakcija Partizanovog kapitena u drugoj deonici - 22:25!

Prva četvrtina: 

10. minut - Ne pogađa trojku Avramović, a ni Paunić na drugoj strani. Ipak, crno-beli na prvi odmor odlaze sa pola koša prednosti pošto je Ledej iskoristio oba slobodna bacanja - 22:23!

Informer

8. minut - Nakon furioznog početka obe ekipe su povukle ručnu u napadu, svesni su crno-beli da šuterski teško mogu da pariraju Lokomotivi, a život u igru uneo je Alen Smailagić sa dobrim potezima na oba kraja terena - 22:21!

6. minut - LEDEEEEEEEEEJ! Jedini raspoložen u prvom poluvremenu je američki centar, pogađa sada i drugu trojku, a potom i ukradena lopta za Alena Smailagića i laki poeni za Jama Madara - 17:13!

5. minut - Rafalna paljba Lokomotive u prvoj deonici! Dve trojke vezuje Erik Mekolum, Rusi imaju već sada imaju ozbiljnu prednost - 17:8! 

4. minut - Pogađa Darius Tompson trojku uz faul Balše Koprivice, raste prednost Lokomotive - 11:6!

3. minut - Prekid meča, a tek je počeo. Imaju problema domaći sa zapisničkim stolom, te će ekipe na klupu dok se situacija ne reši!

2. minut - LEDEEEEEEEEJ! Sjajan šuterski početak Partizana u Krasnodaru, vraća trojku sa druge strane Ilnitskij - 7:6!

1. minut - Prvi napad na meču za Lokomotivu, ali se Motli nije najbolje snašao ispod koša, na drugoj strani trojku pogađa Gregor Glas - 0:3!

16:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmog kola Evrokupa između Lokomotive Kubanj i beogradskog Partizana. Sve detalje iz Krasnodara možete pratiti uz portal Informer.rs!