Autor: Informer.rs

27.12.2021.

09:37

Foto: Starsportphoto

Sport

MENIG KUPIO GROBARE ZA SVA VREMENA! Istetoviraću Partizan ako uzmemo titulu!

Holanđanin je video koliko crno-beli dres znači igračima, navijačima, u poslednjem kolu je "poludeo“ od radosti zbog pobedonosnog gola protiv Kolubare u Humskoj (1:0).

Menig će istetovirati Partizan

Svestan je koliko bi težinu imala titula koju Partizan čeka petu godinu.

Slobodno napišite, Kvinsi ako uzme titulu sa staviće na telo Partizan - kazao je za Novosti.

- Počeo sam pre godinu dana sa tetoviranjem, kada sam imao 25 godina. Bio sam odmah u startu navučen. 

Menig je sada pun samopouzdanja, nije kao onaj čovek na prvom večitom derbiju, kada je tek stigao u Beograd.

- To je bilo u mojoj prvoj ili drugoj nedelji po dolasku. Svi su pričali derbi, derbi, derbi... Sličan je okršaju Ajaksa i Fejnorda, možda i veći. Za mene je bilo prerano da zaigram. Videćemo na sledećem.

Informer

 

Ajaks i Partizan često porede, najviše zbog omladinske škole koje su, kako kažu obično u Humskoj, dve najbolje u Evropi.

- Crno-bele i „kopljanike“ možete da poredite. Ne bih duboko ulazio, ali je to moguće. Partizan i Ajaks su nešto najbolje što imaju Holandija i Srbija. Oba kluba su konstantno pod pritiskom da moraju sve da pobede, da budu najbolji, igraju velike derbije. Bio sam klinac od 19 godina kada sam bio u Amsterdamu i nisam tako osećao pritisak. Ovde je drugačije. Srbi su emotivniji narod, dok je u Holandiji to samo posao.

Priznaje Menig da mu nije bilo lako kada je krenuo put Beograda, jer je o Srbiji i prestonici malo toga znao. Veliku pomoć pružio mu je Luka Ilić, nekadašnji igrač Zvezde, sa kojim je Kvinsi igrao u Tventeu. 

Informer

 

- Nisam imao veliko znanje o Beogradu, ali sam pričao o Partizanu sa Ilićem. On je bio u Tventeu, a ponikao je u Crvenoj zvezdi. Pričao mi je lepe stvari o srpskoj prestonici, o rivalstvu dva kluba. Najbliži su bili pripremljeni na moj odlazak u Partizan. Dugo smo bili u pregovorima sa klubom. Isto kao i ja, ni oni nisu znali šta mogu da očekuju. Mogli su pre toga samo da vide nešto na tv, da pročitaju, a sasvim je drugačije kada dođete ovde. Oni su moja podrška šta god da uradim. Srećan sam u Beogradu. Moram još da se adaptiram, imam veliku pomoć od kluba i saigrača.