Autor: Informer.rs

20.01.2022.

17:23 >> 18:59

Foto: Starsportphoto

Sport

SENZACIJA U PIONIRU! Mega srušila Partizan! Skuči Smit presudio crno-belima trojkom šest sekundi pre kraja (VIDEO)

Fantastičan meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" rešio je Dajšon Skuči Smit trojkom koju je pogodio šest sekundi pre kraja meča.

Posle ujednačenog početka meča, Mega je u završnici prve četvrtine uspela da ode na dva poseda prednosti (26:22), ali je Partizan brzom serijom na startu druge uspeo da se vrati u igru. Međutim, u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena, gosti su zaigrali fantastično i uspeli su da na odmor odu sa devet poena viška (55:46).

U trećoj deonici se razlika nije menjala, ali je u četvrtoj viđen pravi spektakl. Mega je došla do dvocifrene prednosti, koju je Partizan serijom 9:0 istopio. Ipak, odgovor Mege je bio brutalan, pa je ekipa Vladimira Jovanovića ubrzo stigla do 90:81.

Međutim, crno-beli se nisu predavali i sa devet vezanih poena su došli do izjednačenja u poslednjem minutu, ali je do kraja jedini koš dao Skuči Smit kojim je rešio meč.

Najefikasniji u pobendičkoj ekipi bio je Samson Ružentsev koji je upisao 20 poena, kojima je dodao i sedam skokova. Osim njega, raspoložen je bio i Nikola Jović sa 14 poena, dok je Skuči Smit koji je dao koš za pobedu ubacio 13, uz po pet asistencija i ukradenih lopti.

Na drugoj strani je najbolji bio Kevin Panter sa 24 poena i sedam skokova, dok je Matijas Lesor imao 15 poena i takođe sedam uhvaćenih lopti. Osim njih, dvocifren u poraženom taboru bio je i Alen Smailagić sa 14 poena,

U dosadašnjem toku ABA lige, Partizan je odigrao 16 utakmica i ima skor 13-3, dok je Mega odigrala dve manje i ima polovičan učinak.

Pravdu u nekadašnjem "Pioniru" delili su Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić i Bojan Kruljac.

Partizan - Mega 90:93 (22:26, 24:29, 19:19, 25:19)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić"

SUDIJE: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić, Bojan Kruljac

PARTIZAN: Kuruks 4, Panter 24 (7sk), Ledej 3 (6sk), Avramović 9, Koprivica 6, Dangubić 3, Smailagić 14, Mur 6, Glas, Lesor 15 (7sk), Trifunović, Madar 6. Trener: Željko Obradović.

MEGA: Vujić 8, Ružentsev 20 (7sk), Jović 14, Rudan 7, Kočović 3, Skuči Smit 13 (5as, 5uk), Cerovina 7 (6as), Jonović, Simanić 7, Mušikić 10, Bogavac 4, Mušicki. Trener: Vladimir Jovanović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju, poslendji napad mege je Skuči Smit rešio trojkom, a Partizanu je ostalo šest sekundi da izbori produžetak. Međutim, Kevin Panter nije pogodio za tri, pa je meč završen rezultatom 93:90.

Usledila je zatim neverovatna serija Partizana od 9:0, kojom su crno-beli 30 sekundi do kraja došli do izjednačenja - 90:90.

Mega je nastavila da igra odlično i povela je rezultatom 90:81 132 sekunde pre kraja, a legendarni Žoc je zatražio novi tajm-aut.

Posle toga je usledila serija Mege 5:0, a odmah je Obradović reagovao tajm-autom, pri rezultatu 85:79 za goste, na četiri i po minuta do kraja.

Međutim, ni tajm-aut nije pomogao gostima da se konsoliduju, pa je Partizan produžio seriju i prišao na poen zaostatka (80:79). U tom trenutku je do kraja meča ostalo još pet minuta, a klupa gostiju je zatražila novi tajm-aut.

Kuruks i Koprivica su potom u naredna dva napada poentirali,pa je Partizan prišao na 'minus šest' (80:74), a Vladimir Jovanović je zatražio minut pauze.

Start poslednje deonice je protekao ujednačeno, pa je Željko Obradović zatražio tajm-aut posle nešto manje od tri minuta igre, pri vođstvu Mege od 80:70.

Treća četvrtina

Međutim, Mega je odbila nalet Partizana i uoči poslednjih deset minuta igre vodi 74:65.

Tada su crno-beli zaigrali nešto bolje, pa su probili magičnu barijeru od sedam poena razlike i prišli su na pet koraka zaostatka - 69:64.

Tokom prve polovine trećeg perioda prednost Mege se kretala između 7 i 11 poena razlike, pa je posle pet minuta igre rezultat bio 67:58 za goste.

Druga četvrtina

U završnici poluvremena je Mega dodatno povećala prednost i posle 20 minuta igre vodi 55:46.

Ipak, tajm-aut nije pomogao crno-belima, pa se na više od pola koša prednosti prva odlepila Mega koja je povela 44:40, na manje od tri minuta do kraja poluvremena.

Od tog momenta je usledila rezultatska klackalica, pa je na polovini druge četvrtine Mega vodila 38:37, a Željko Obradović je zatražio minut odmora.

Partizan je odlično započeo drugu četvrtinu i posle nešto više od minuta igre je prešao u vođstvo - 29:28.

Prva četvrtina

Završnica uvodne četvrtine je prošla u znaku Mege, pa je rezultat posle uvodnih deset minuta 26:22 za goste.

Međutim, usledila je serija Partizana od 7:0, kojom su crno-beli poveli 18:15, a Vladimir Jovanović je zatražio tajm-aut.

Naredna dva minuta su pripala gostima, pa je Mega na sredini četvrtine vodila 15:11.

Utakmica je počela veoma efikasno, ali se nijedna od ekipa nije odvajala, pa je rezultat posle tri minuta igre bio 9:9. Zanimljivo je i to da je od prvih devet poena Partizana, čak osam ubacio Matijas Lesor.