Autor: Informer.rs

20.01.2022.

20:54

Foto: Starsportphoto©

Sport

ISTORIJSKI PODVIG MEGE! Radili smo sa JUNIORIMA, nismo očekivali pobedu protiv PARTIZANA!

Utakmica je trebalo da bude odigran 27. decembra, ali je odložen zbog korone u redovima Mege. Rus Samson Žurencev postigao je 20 poena za Megu, Nikola Jović ubacio je 14 a Dejšon Smit 13 poena.

Iako je pobeda nad Partizanom ogroman uspeh, utisak pojačava činjenica da Vladimir Jovanović nije mogao da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića, Aleksandra Balcerovskog i Aleksu Uskokovića, dok su roviti igrali Nikola Jović i Mladen Vujić. Ipak, Mega je napravila podvig i srušila crno-bele pred domaćim navijačima. 

- Imali smo stvarno mnogo problema. Zadnja dva treninga smo odradili pet na pet sa tri juniora i dva igrača iz sistema koja ne nastupaju za našu ekipu. Uspeli smo da se pokrpimo. Nisam mnogo očekivao, znajući kako Partizan igra - agresivno na oba dela terena. Mi smo bili bez pravog treninga i ikakvog takmičarskog ritma. Došli smo bez pritiska, i neke lopte su ušle. Našli smo svoj ritam, izvanredno šutirali za tri poena, trojkom i dobili utakmicu - rekao je Jovanović. 

Crno-beli su se pred početak meča zahvalili Jovanoviću na svemu što je uradio za klub. Uručena mu je uramljena fotografija sa timom Partizana koji je sa klupe u sezoni 2010-11 vodio do tripl krune. 

- Čestitam i Partizanu na svemu što je uradio i na fer i korektnoj utakmici. Oni su na dobrom putu da ostvare svoje ciljeve, siguran sam da će uspeti i želim im od sveg srca da urade ono što žele. Želeo bih da se zahvalim i na toploj dobrodošlici i od navijača i kluba - jasan je trener Mege.