05.02.2022.

09:35

Foto: Starsportphoto

Sport

MENIG ZA INFORMER GRMI IZ TURSKE: SRUŠIĆEMO Zvezdu na MARAKANI!

- Biće pravi vatromet na večitom derbiju, ta utakmica je ludilo, a uveren sam da ćemo pobediti, poručuje Kvinsi Menig (26) za Informer!

Fudbaler Partizana ne krije da krajem februara očekuje još jedan težak okršaj protiv Crvene zvezde, ali siguran je da će njegova ekipa odigrati dobro na "Marakani". Tamnoputi ofanzivac bio je jedan od ključnih igrača crno-belih u finišu prvog dela sezone, kada je postigao nekoliko važnih golova, i tako nadomestio izostanak povređenih saigrača.

Informer

 

Imao je i vatreno krštenje u gradskom okršaju, odmah po dolasku iz Tventea u tabor "parnog valjka", kada je u Humskoj bilo 1:1.


Dodatni motiv za Meniga je šansa da osvoji šampionsku titulu, koja bi mu bila prva u seniorskoj konkurenciji.

Informer

 

Brzonogo krilo priznaje da su mu pripreme bile naporne, kao i da postoji razlika u načinu rada u odnosu na Ajaks i Tvente.

Lepo mi je u Beogradu, polako učim srpski!

Šest meseci prošlo je otkako je Menig stigao u Humsku, a sad otkriva da se navikao na život u Beogradu i da je naučio nekoliko reči na našem jeziku.
- Znam na srpskom da kažem ponešto vezano za teren i igru. Recimo - igraj, duga lopta, leđa, a umem i da brojim. Svaki dan naučim nešto novo. O klubu, tradiciji, gradu i zemlji, ljudima, vašem mentalitetu... I porodica mi dolazi često u posetu, kad god se ukaže prilika. Stvarno sam zadovoljan s te strane - tvrdi Holanđanin.


- Uh, bilo je baš teško, ali sad sam super. Noge postaju lakše, ulazim polako u formu i biću maksimalno spreman. Ovde je sve drugačije, mnogo više se radi na taktičkim detaljima. Gledamo video-snimke odigranih utakmica, skeniramo protivnike, analiziramo do detalja, šta možemo da popravimo timski, a šta na individualnom planu... Znatno su duže zimske pripreme, s ovim se prvi put susrećem, ali sve to ima i svoju svrhu - ističe Menig.


Momak rođen u Amsterdamu naglašava da ima odličnu saradnju sa Aleksandrom Stanojevićem.
- Nije on previše strog, to mu je posao. Sjajan je trener i stvarno mi mnogo pomaže. Pravedan je, temperamentan, vrlo ga poštujem. Imamo otvoren odnos, često razgovaramo, uvek mi skrene pažnju na ono što je bilo dobro ili šta treba da popravim u igri - zaključuje Menig.