Autor: Informer.rs

05.02.2022.

11:25 >> 12:30

Foto: Starsportphoto

Sport

ŽELIM TITULU SA PARTIZANOM! Kada podignem PEHAR odlazim! Zdjelar najavio KRAJ!

Crno-bele danas od 15 časova očekuje prijateljski meč protiv Dinamo Batumija. Upravo će šampion Gruzije biti i "generalna proba" za Partizan koji se nakon utakmica vraća u Beograd, a već naredne nedelje na programu će biti duel protiv niškog Radničkog!

- Iza nas su veoma naporne pripreme. Dosta smo radili na fizičkoj pripremi, trčanjima i snazi. Ekipa izgleda dobro, jedino rezultatski ne mogu da budem zadovoljan jer smo u prethodne dve provere poraženi, a protiv Dinama iz Moskve smo trebali da pobedimo. To su prijateljske utakmice, služe da se neke stvari vide, poprave i ekipa ide u pravom smeru - rekao je Zdjelar za "Mozzart sport". 

Crno-beli su uspeli da zadrže "kostur ekipe" na okupu, a Partizan je tokom zime napustio samo Aleksandar Šćekić. Ipak, beogradski klub je brzo reagovao i angažovao Ljubomira Fejsu i Marka Jevtovića. 

- Odlaskom Šćekića izgubili smo sjajnog momka i veoma dobrog igrača. Nije lako zameniti ga jer je specifična ličnost, međutim došli su Fejsa i Jevtović. Jevtovića poznajem iz prvog mandata, dok sam Fejsu gledao u Olimpijakosu i reprezentaciji, svakako da su nas pojačali, ipak u međuvremenu se povredio Pantić. Nadam se da će pauza biti manja od procenjene jer njegovim izostankom u ofanzivnom smeru izgubili smo mnogo. U svakom slučaju, neko drugi će zauzeti njegovo mesto i verujem pokazati da vredi - ističe zamenik kapitena Partizana. 

Nažalost, povreda Danila Pantića je teže prirode, a on će dodatne preglede uraditi po povratku u Beograd. Bivši vezista Čelsija ostao je sa ekipom u Turskoj i svakodnevno im pruža podršku i potporu, ali i oni njemu uzvraćaju istom merom. 

- Znam dobro iz ličnog iskustva kako je biti povređen i svi smo svesni da moramo da se nađemo Pantiću u tranutnoj situaciji. Ovo je nešto kroz šta prolazimo svi zajedno. Zajedno smo i stigli do pet bodova prednosti u prvenstvu i proleća u Evropi i svaki momak je podjednako bitan. Daču poznajem godinama unazad, iz mlađih kategorija, a i u Partizanu me je dočekao pre nego što je otišao i vratio se. Veoma mi je žao zbog peha, ali to je fudbal i želim mu da se što pre vrati na teren - otrkiva vezista crno-belih. 

Informer

Partizan će se tokom prolećnog dela sezone boriti na tri fronta, ali je bez dileme titula glavni prioritet. Saša Zdjelar ističe da mu je šampionski pehar najveća želja u dresu crno-belih. 

- Došao sam u Humsku kada je Zvezda počela da niže titule, ali to želim da zaboravim. Ova godina je izvanredna za nas, sa svim rezultatima koje smo napravili, prošli u Evropi, dobili mnogo mladih igrača. Naravno da sam oduševljen učinkom jer je iza nas najboljih šest meseci u istoriji kluba. Titula je prioritet u nastavku sezone i svi smo toga svesni. Upravo to je ono što mi nedostaje i razlog zbog kojeg sam ostao. Imao sam ponude, ali nisam želeo da diskutujem o tome. Želeo sam da ostanem do kraja, jer mi je klub dao mnogo, a i ja njemu te je šampionska kruna nešto što nedostaje da se zaokruži cela priča - otrkiva Zdjelar koji iza sebe ima izuzetnu godinu. 

- Ovo mi je fudbalski najbolja godina i oduševljen sam ostvarenim, međutim u fudbalu, kao i u životu, sve što si uradio ostaje iza tebe i računaju se samo dani koji dolaze. Ne krijem i mnogo puta sam rekao da sam ostao zbog titule, nije mi se u nekim situacijama pogađalo, ali sada ide sve kako treba i verujem da mogu da osvojim titulu i da kažem: Ja sam šampion, podižem pehar i idem!

Crno-beli imaju pet bodova prednosti, a Zdjelar otkriva da li je to dodatni pritisak za sve u klubu. 

- Partizanov dres je težak tonu i bilo na stadionu 500 ili 5.000 igrača osetiš pritisak. Znaš kako igraš i kako se ponašaš jer ti oni to pokažu. Pritisak u šampionskojh trci meni ne predstavlja problem jer sam navikao na njega i volim ga. Ne znam kako bih funkcionisao u slučaju da nema te vrste odgovornosti. Igrao sam u OFK Beogradu, Olimpijakosu, Majorki i sada Partizanu i u svakom klubu su postojala visoka očekivanja. Pritisak me i tera da idem napred, uživam u tome i voleo bih da isto gledište imaju i moji sigrači - podvukao je Zdjelar.