Autor: Informer.rs

05.02.2022.

16:43

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Sport

PARTIZAN PREOKRETOM SRUŠIO DINAMO! Natho PAKOVAO, strelci POGAĐALI! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savlali su u poslednjoj proveri na pripremama u Antaliji ekipu Dinama iz Batumija posle preokreta rezultatom 3:1 (2:1). Na taj način, crno-beli su boravak u Turskoj završili sa po dve pobede (Tikveš i Dinamo) i dva poraza od Bašakšehira i moskovskog Dinama.

Gruzini su bolje ušli u meč i posle samo šest minuta stigli do vođstvsa. Bivši igrač Partizana Milan Radin poslao je centaršut u kazneni prostor Stevanovića, a Mamučašvili iskoristio loše ispucavanje Saničanina i pogodio mrežu za 0:1.

Partizan - Dinamo Batumi 3:1 (2:1)

Strelci: Terzić 37, Gomeš 45, Milovanović 85. - Mamučašvili 6.

PARTIZAN: Stevanović - Živković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Jović - Rikardo. Igrali su još: Vujačić, Jevtović, Lutovac, Holender, Milovanović, Baždar, Smiljanić.
DINAMO BATUMI: Alavidze - Čabradze, Teidi, Azatski, Azarov - Radin,  Mamučašvili - Gaprindašvili, Zarija, Bidzinašvili - Jovino.

Nisu ustuknuli crno-beli ni nakon primljenog gola, nastavili su da forsiraju svoju igru i to im se isplatilo do odlaska na poluvreme. Dva puta je Jojić mogao da se proslavi, u 11. i 21. minutu imao je lepe prilike, međutim, najpre je poslao loptu preko gola, a zatim mu je Alavidze odbranio udarac.

Trud se izabranicima Aleksandra Stanojević isplatio u finišu prvog dela. Na isteku 37. minuta, Natho je uposlio Nikolu Terzića na krilu, koji je sa desetak metara preciznim udarcem izjednačio na - 1:1.

I kada se mislilo da će rivali miroljubivim rezultatom otići na poluvreme, usledio je preokret Parnog valjka. Ponovo je kreator gola bio Natho, koji je glavom spustio loptu do Rikarda Gomeša, a najbolji strelac lidera Superlige nepogrešivo šutirao levicom i doneo vođstvo Stanojevićevom timu.

Mogao je Terzić da postigne još jedan gol, početkom drugog dela, ali je u 59. minutu šutirao neprecizno i daleko od cilja. Prethodno je priliku propustio Natho, čiji je šut u 48. minutu ukrotio golman Dinama Alavidze.

Konačan rezultat postavio je Marko Milovanović u 85. minutu. Sjajno se napadač Partizana oslobodio čuvara, iskoristivši grešku odbrane Gruzina, izašao pred Alavidzea i rutisnkim udarcem ga savladao.

Trenera kluba iz Humske Aleksandra Stanojevića može da raduje igra koju su njegovi izabranici prikazali u ovom mču, uoči nastavka šampionske trke i prolećne premijere u Nišu protiv Radničkog.