Autor: Informer.rs

12.02.2022.

19:25 >> 21:04

Foto: Starsportphoto©

Sport

PARTIZAN SLAVIO POSLE DRAME! Crno-beli se MUČILI protiv FMP-a!

Drama neočekivanih razmera u Železniku! FMP je u duel sa Partizanom stigao posle pet vezanih poraza u ABA ligi, a četa Željka Obradovića sigurno nije idealna za "vađenje"! Ipak, Panteri su bili brilijantni večeras pred svojim navijačima, opasno pretili crno-belima, ali je Dalas Mur uspeo da okrene tok utakmice i donese veoma bitnu pobedu Partizanu - 80:86!

Mnogo bolje je FMP otvorio meč, diktirao tempo sve do sredine treće četvrtine kada su se raspucali Matijas Lesor i Dalas Mur. Ipak, nije ni to mnogo pomoglo Partizanu koji je prosuo prednost u finišu utakmice i dozvolio FMP-u da režira dramu. 

Informer

Ipak, Dalas Mur je večeras imao svoje veče, a Panteri nisu uspeli da zaustave američkog košarkaša. Reprezentativac Albanije poslednjih pet minuta je igrao sam, vukao crno-bele i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Crno-bele je do trijumfa predvodio DAlas Mur sa 21 poenom, 17 je dodao Kevin Panter, a 16 Uroš Trifunović. Sa druge strane, Tasić je stao na 16, Radonjić na 13, a Izundu na 12!

FMP - PARTIZAN  80:86 (24:18, 22:22, 16:24, 18:22)

Košarkaška dvorana FMP, Beograd   Sudije: Miloš Koljenšić, Uroš Obrknežević, Luka Kardum

FMP: Pavićević, Vujičić, Džons, Šaranović, Tasić, Radonjić, Izundu, Simović, Nerandžić, Stepanović, Manojlović, Lekić

Partizan: Kuruks, Panter, Vukčević, Ledej, Zagorac, Koprivica, Dangubić, Mur, Glas, Lesor, Trifunović, Mada

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

Drama u finišu meča! Partizan je uspeo da se vrati u igru, a sada se igra poen za poenom! Sa jedne strane Dalas Mur, a sa druge Tasić i Izudnu - 80:80!

Treća četvrtina: 

Potpuni preokret Partizana u drugom delu trećeg kvartala! Crno-beli su uspeli da povežu nekoliko dobrih odbrana i sa posedom viška ulaze u poslednju deonicu - 62:64!

Nešto bolje je Partizan otvorio drugo poluvreme na krilima Balše Koprivice i Dalasa  Mura, ali je usledio ekspresan odgovor Tasića. FMP nije dozvoljavao crno-belima da se u potpunosti vrate u meč - 53:50!

Druga četvrtina: 

Jedini raspoložen za igru u taboru Partizana bio je Uroš Trifunović koji je posle dve četvrtine stigao do 11 poena, bez promašaja iz igre. Pridružio mu se pred odlazak na odmor i Kevin Panter te je Partizan za minut stigao na pola koša zaostatka - 36:35!

Informer

Nije domaćin "spuštao gard" ni u natavku prvog poluvremena. Kada je Panterima stao šut, raspucao se Izundu i sa šest vezanih poena doneo maksmialnih +7 - 34:27!

Razigrali su se na startu drugog perioda Zek Ledej i Matijas Lesor, te prepolovili prednost koju je FMP stigao na startu utakmice. Ipak, usledila je dobra reakcija Pantera, pre svih Nerandžića - 30:25!

Prva četvrtina:

Seriju FMP-a prekinuo je Matijas Lesor koji je pogodio preko Marka Pavićevića uz faul mladog centra Pantera. Franuz je bio sigran sa linije slobodnih bacanja, ali je usledila brza kontra domaćih i lako poeni za Radonjića. Rasplamsala se atmosfera nakon toga, a drugu trojku pogodio je Uroš Trifunović- 24:17!

Informer

Bili su Panteri daleko bolji tokom prve četvrtine, Nakon izjednačenja usledila je serija 10:2 i FMP je napravio prvu osetniju prednost. Pavićević je pravio ogromne probleme centarskoj liniji, Koprivica nije uspeo da se izbori sa mladim košarkašem FMP-a, a ni Matijas Lesor nije delovao mnogo bolje tokom prvog kvartala. Napadom je komandovao Tasić - 17:9!

Sjajno je FMP otvorio meč protiv Partizana, Nerandžić je trojkom načeo crno-bele, potom su se u strelce upisali Izundu i Džons. Panteri su posle samo tri minuta imali prednost od pet koševa, ali je dobrom reakcijom Uroša Trifunovića Partizan ekspresno izjednačio - 7:7!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 20. kola ABA lige između košarkaša FMP-a i PArtizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!