13.02.2022.

15:38

Foto: Starsportphoto

Sport

NEKADAŠNI PRVOTIMCI PARTIZANA ZA INFORMER PROGNOZIRALI KO ĆE OSVOJITI TITULU! Evo šta misle o Zvezdinoj igri, a sta predviđaju PRED DERBI!

Crvena zveda kaska za Partizanom pet bodova, a izabranici Aleksandra Stanojevića posle četiri neuspešne sezone imaju sve u svojim rukama da vrate titulu u Humsku!

Informer

 

Iako se četa Dejana Stankovića neće tako lako odreći vrednog trofeja, moraće dobro da se preznoji da bi došla do cilja ovog proleća! Šampioni jesenjeg dela prvenstva deluju superiorno i kao da im sve lagano ide od noge, a da li će im crveno-beli pomrsiti račune, saznaćemo uskoro!

Informer

 

Uoči derbija koji cela fudbalska javnost željno iščekuje, nekadašnji prvotimci Partizana, štoper Marko Jovanović i ofanzivac Brana Ilić za Informer.rs izneli su očekivanja.

- Imao sam priliku da vidim oba tima na otvaranju prolećnog dela sezone i ruku na srce, Partizan je delovao mnogo ozbiljnije i kompaktnije u odnosu na Zvezdu! Bilo je evidentno da je Čukarički stisnuo domaćina u drugom poluvremenu i da nije bilo crvenog kartona ko zna šta bi bilo - kaže nekadašnji ubojiti napadač Rada, Vojvodine i mnogih grčkih klubova,

Ilić se trudio da ne bude subjektivan, već da gleda na celu sezonu u globalu.

- Od starta trke za bodove Partizan deluje mnogo sigurnije. Drago mi je da su se neki igrači vratili, imao sam prilike da igram sa Fejsom i smatram da je njegov dolazak pun pogodak. Ne znam da li će dva derbija odlučiti prvenstvo, ali i ukoliko bude tako, ponovo bih blagu prednost dao nekadašnjem klubu. 

Iskusni ofanzivac misli da će Aleksandar Stanojević biti čovek koji će doneti prevagu.

- Poslednjih nekoliko derbija je bilo baš "tvrdo", mogu i jedni i drugi da se raduju, ali je izuzetno teško pobediti sve ostale utakmice! Ne bih želeo da prognoziram ko bi mogao da kiksne i gde, ali poznajem Stanojevića, znam koliko je posvećen onom što radi, a čini se da je sada još više, tako da verujem da će upravo on biti ključan faktor uspeha Partizana - poručio je za Informer Ilić, a identično mišljenje ima i Marko Jovanović.

Informer

 

- I Zvezda i Partizan su se dobro pojačali! Crveno-beli sa nekim igracima koji su imali zapaženu ulogu u jakim ligama, a tim iz Humske sa bivšim igračima koji su igrali u dobrim klubovima u inostranstvu i što je najbitnije, nosili su dres Partizana, osvajali titule i  znaju kako je nositi voljeni dres i nema sumnje da će mnogo značiti crno-belima - tvrdi nekadašnji kapiten "parnog valjka" i dodaje: 

- Mislim da derbi neće odlučiti titulu, jer ima posle toga još dosta da se igra! Ipak, sigurno je da ćemo posle toga videti u kom pravcu će se trka nastaviti, i ko će biti u psihološkoj prednosti.

U nedoumici je iskusni defanzivac, koji je ostvario zapaženu karijeru igrajući u Poljskoj, Izraelu, Kipru i BiH, ko će prvi kiksnuti, odnosno ko je kadar da izdrži do kraja u pobedničkom ritmu.

Informer

 

- Teško je na to pitanje odgovoriti iz razloga što i jedni i drugi deluju sigurno, ali sa druge strane očekuju ih teške utakmice, kako u Evropi tako i u Superligi. Partizan deluje izuzetno stabilno i sigurno, dok Zvezda naravno ima motiv da pobedi svaku utakmicu znajući da svaki eventualni kiks moze da je dodatno udalji od titule.

Na kraju je Jovanović ipak otkrio kome i zbog čega daje prednost.

- Partizanu, imaju odličan tim, ali pre svega zbog Aleksandra Stanojevića - zaključio je ljubimac Grobara za Informer.rs.