Autor: Informer.rs

17.02.2022.

22:51 >> 23:07

Foto: fkpartizan.rs

Sport

PARTIZANOVO PRAŠKO PROLEĆE! Crno-beli UTIŠALI Letnu, Sparta na KOLENIMA (VIDEO)

Crno-beli su u prvom poluvremenu bili ravnopravan rival, ali je domaćin prvi stigao do povoljne prilike. Ko zna šta bi bilo da je Hancko u 10. minutu bio prisebniji, međutim, sjajnom reakcijom mladi golman Aleksandar Popović sačuvao je svoju mrežu i Partizan rano primljenog pogotka.

Do odlaska na odmor, vredna pomene bila je i šansa Krabeca u 15. minutu, dok se posle toga igra odvijala na sredini terena, bez izrazitih prilika na obe strane.

Informer

 

U nastavku vodila se žestoka borba u veznom redu, sa taktičkim nadmudrivanjem, čekali su i jedni i drugi grešku rivala. Čekali izabranici Aleksandra Stanojevića i dočekali 12 minuta pre kraja meča.

Tada je sjajno dodavanje Zdjelara u gol pretvorio Menig, da bi u 84. minutu šansu utakmice propustio Miloš Jojić. Stopostotna prilika posle dodavanja Marka Milovanovića završena je odbranom Holeca, koji je sačuvao kakvu-takvu nadu Čeha u revanšu za sedam dana u Humskoj.

SPARTA - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion: Letna

Gledalaca: 1.000

Strelac: Menih 78.

Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)

Žuti karton: Marković (Partizan)

SPARTA (4-3-3): Holec - Suhomel, Vitik, Čelustka, Hancko - Saček, Pavelka, Karabec (56. Haraslin) -Pešek, Čvančara, Hložek.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković (57. Živković), Vujačić, Miletić, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho (46. Jevtović), Menig - Rikardo.

TOK MEČA

Kraj utakmice. Partizan je pobedio u Pragu sa 1:0.

U ostalim mečevima, zabeleženi su sledeći rezultati: Seltik - Bodo (Norveška) 1:3, Lester - Randers (Danska) 4:1, Marselj - Karabag 3:1.

90. minut - Igraće se još četiri minuta. Kakva šansa za Hancka, zakasnio je na drugoj stativi Pavelka, sreća je pogledala Partizan, lopta otišla pored gola.

89. minut - Terzić je ušao u sukob sa igračima Sparte i dobio žuti karton, kao i Krejči iz Sparte.

83. minut - Izmena u Partizanu, strelca jedinog gola Kvinsija Meniga menja Nikola Terzić.

79. minut - Promena u Sparti, Panak je u igri umesto Čelustke.

78. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Partizan!!! Zdjelar je poslao sjajan pas ka Menigu, a Holanđanin još bolje efektno lobovao istrčalog Holeca, postigavši evrogol za vođstvo Stanojevićevog tima.

70. minut - Dobar pas ka Marku Milovanoviću, istrčao je napadač Partizana pun sprint, ali je lopta bila prebrza i Holec je lako pokupio.

67. minut - Prvi žuti za Spartu, dobio ga je Hložek zbog grubog starta nad Zdjelarom.

66. minut - I Sparta pravi dve promene, izašao je Čančar, ušao Točkal, a umesto Pešeka na terenu je Ladislav Krejči.

63. minut - Dvostruka izmena u Partizanu, umesto Lazara Markovića i Rikarda Gomeša, u nastavku će igrati Nemanja Jović i Marko Milovanović.

61. minut - Otvorila se situacija crno-belima da stvore lepu priliku pred golom Holeca, međutim, Marković je uhvaćen u ofsajdu.

57. minut - Prinudna izmena u Partizanu, umesto povređenog Miljkovića, Stanojević u igru šalje Živkovića.

56. minut - Izmena u Sparti, Haraslin ulazi na teren, a za Karabeca je meč završen.

53. minut - Nekontrolisan centaršut Miljkovića, okliznuo se bek Partizana i očajno poslao loptu daleko od šesnaesterca.

52. minut - Vujačić je napravio prekršaj na nekih 18 metara iskosa od Popovića, Pešek je izveo slobodnjak, a Urošević odlično intervenisao glavom.

48. minut - Jojić je odlično uposlio Rikarda u kontri, ali je napadač crno-belih bio u nedozvoljenoj poziciji.

47. minut - Lopta je išla ka Čelustki, ali je Jevtović zabeležio prvu intervenciju od ulaska na teren.

46. minut - Prva izmena u Partizanu, Marko Jevtović će u nastavku igrati umesto Bibrasa Natha.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Letni.

Drugo poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme, bez golova u Pragu.

43. minut - Rikardo je bio u kontri, izgubio je loptu, ona je došla Nathu koji je iz teške pozicije u padu poslao pravo u noge igračima Sparte.

42. minut - Hložek se našao u šesnaestercu crno-belih, ali ga je Zdjelar zaustavio u prodoru.

41. minut - Menig je bio u ofsajdu.

39. minut - Bez izrazitih prilika na obe strane, Partizan drži loptu u posedu.

31. minut - Žuti karton za Markovića!

28. minut - Pokušao je Marković, ali slabo... bio je bolji njegov udarac na početku meča!

22. minut - Natho je poslao loptu pred gol Sparte, ali džabe... Menig je pokušao da glavom odloži loptu za Markovića koji potom nije uspeo da je zahvati.

21. minut - Bolje je krenuo Partizan u uvodnim minutima, ali je onda Sparta preuzela sve u svoje ruke... čeka se reakcija tima Aleksandra Stanojevića...

Informer

Menig u prodoru

17. minut - Oko 50 navijača Partizana na tribinama! Čuje se pesma crno-belih pristalica na skoro pustom stadionu...


15. minut - Karabec je uputio nezgodan šut iz slobodnog udarca i bilo je i to blizu mreže Partizana...

13. minut - Urošević skida loptu koja je išla ka golu! Sparta je probila po levoj strani opet, pokušao je napadač domaćih da smesti loptu u mrežu sa deset metara pored golmana Partizana, lopta je prošla, ali je Urošević bio na pravom mestu.

12. minut - Čuju se navijači Partizana! Pitanje je kako su došli do karata...

10. minut - Odlična šansa za domaće! Potpuno sam na levoj strani bio je Hancko, ali je Popović sada spasio Partizan!

7. minut - Menig je ovaj put oprobao udarac, ali je golman Sparte bio budan...

4. minut - Upravo je viđen prvi pokušaj Partizana. Marković je odlično šutirao na asistenciju Natha, ali je golman Sparte izbio loptu u korner. Udarac iz ugla nije bio pretnja po Čehe.

Informer

 

1.minut - Počeo je susret u Pragu!

Informer

20:30 - Ovo su dosadašnji rezultati: Fenerbahče - Slavija 2:3, Midtjiland - PAOK 1:0, PSV - Makabi Tel Aviv 1:0, Rapid - Vitese 2:

20:15 - Partizan je tri puta igrao dvomeče sa češkim klubovima i nakon uspeha protiv Sparte je dva puta eliminisan od Slavije i Plzenja. 

20:00 - Pre polaska u Prag neizvesna je bila zdravstvena situacija Aleksandra Popovića koji je zadobio povredu protiv Radničkog iz Niša, ,ali je i večeras je među starterima. Jedini igrači koje Stanojević nema na raspolaganju su Danilo Pantić, vezni fudbaler za kojeg je sezona završena usled povrede i Ljubomir Fejsa od kojeg se očekuje da u narednom periodu se vrati u pun trenažni proces.

19:30 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti meč koji u Pragu igraju Sparta i Partizan.