Autor: Informer.rs

19.02.2022.

14:58

Foto: Starsportphoto©

Sport

STANOJEVIĆ GRMI O SUĐENJU I VAR! Nećemo reći da je ono bila DEMONSTRACIJA SILE, brutalno... Obećali su da će biti regularno...

VAR sistem na stadionu Crvene zvezde protiv Čukaričkog nije radio do 28. minuta, dok je u Nišu osposobljen malo pred početak utakmice. 

Stanojević je istakao da se nada da se takve stvari neće ponavljati, već da će sve biti regularno.

- Nadamo se da se neće dešavati situacije kao u ovim prethodnim utakmicama, da će sve biti regularno, jer ako ne bude tako ne vredi vam ni rad ni ono čime se vi bavite - kažao je Aleksandar Stanojević i nastavio:

Informer

 

- Slušali smo šta će reći sudijska komisija, javio se predsednik sudijske komisije, rekao da svi greše, i da li ćemo mi imati tu nemačku kulturu. Dosta sam u fudbalu, gledao sam mnogo utakmica u nemačkom fudbalu i nikad nisam video da neki sudija stoji na dva metra od situacije i da pogrešno presudi. Imamo VAR, imali smo predavanja o tome dan ranije, a onda dođe utakmica u Nišu, upitan je bio prenos na Areni sport, a ujedno i VAR. Stav kluba je da neće igrati utakmicu ako se desi neki problem sa Arenom ili sa VAR-om. Sačekaćemo koliko je potrebno da se sve osposobi i da se igra utakmica - kazao je trene rlidera Superlige i dodao:

Informer

 

- Nikada nismo davali nikakva saopštenja, i mi želimo da imamo tu nemačku kulturu. Da ne želimo, oglasili bismo se i rekli šta se desilo u prve dve utakmice, da je to bilo brutalno što se desilo, demonstracija sile, nešto što je vidljivo golim okom, a to nije bilo sankcionisano. Mi to nećemo reći, jer želimo da podržimo pravac u kom ide srpski fudbal, reprezentacija, sve ide u dobrom pravcu, mi se nećemo izjašnjavati i reći da je to bilo brutalno, već ćemo verovati da je to bila ljudska greška i sticaj okolnosti da se baš u tom trenutku desi. Ali, nećemo dozvoljavati da se takve stvari generalno dešavaju, vezano i za VAR, i za prenose utakmica. Dato je obećanje pred početak prvenstva da će prvenstvo biti izuzetno regularno, mi se toga držimo i verujemo da su te stvari bile sticaj okolnosti i da nisu bili namerne, i da se neće ponavljati.

Crno-beli dočekuju Radnički u 23. kolu Superlige Srbije, ulaz je besplatan, ali će istovremeno moći da se kupe i karte za revanš sa Spartom! 

Bonus video