Autor: Informer.rs

04.03.2022.

13:43

Foto: Starsportphoto©

Sport

JOJIĆ SUROVO ISKREN: Ušli smo u ludilo! SVE smo mogli da PROSPEMO za minut!

Pobedila je Crvena zvezda ekupu Voždovca, a odmah je korak najvećeg rivala ispratio i Partizan koji je na svom terenu nadigrao lučansku Mladost i ponovo pobegao na "plus dva" - 2:1!

Svesni su igrači Partizana da su mogli ovaj dan da dočekaju kao drugoplasirani znaju da im je to upozorenje dovoljno pred nastavak sezone.

- Najbitnije da smo osvojili tri boda. Znali smo da nas, posle onakvog derbija, očekuje izuzetno teška utakmica, psihički i emotivno smo bili ispražnjeni, ali kontrolisali smo meč sve vreme, postigli gol, a posle je i bilo lakše da se igra. Dali smo i drugi gol i onda ušli u neko „ludilo“ poslednjih deset minuta, primili smo gol, samo što smo krenuli s centra, gosti su imali stopostotnu šansu. Zbog nedostatka komunikacije, mogli smo da prospemo sve za jedan minut- kaže strelac Miloš Jojić.

Informer

 

Kad je Stanojević izveo sa terena Natha, Meniga, Markovića i Rikarda igra lidera na tabeli postala je mnogo slabija i otvorio se prostor gostima koji su mogli do boda da je Nemanja Obradović pogodio neposredno posle gola Milana Bojovića.

- Nije ovo prvi put da dolazimo u ovakvu situaciju. Doduše, nije ih ni bilo mnogo, ali fudbal je nepredvid. Trenutak nepažnje može da te kazni, zato bi trebalo da budemo srećni i zadovoljni posle ove utakmice, jer smo sačuvali prednost.

Partizan je pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena dao je dva gola, a drugi je upravo delo Miloša Jojića.

- Uvek sam isticao ekipni ispred ličnog učinka, jer kad tim igra dobro, pobeđuje, daje golove, onda će se svako od nas i upisati u strelce i biti asistent. Zato moram da se zahvalim saigralima, dosad smo u prvenstvu i Evropi igrali veoma dobro, dali smo dosta, primili malo golova. Istakao sam se asistencijama i golovima, ali ima još mnogo da se igra. Imam neke ciljeve na kraju prvenstva, ali jedini zajednički cilj je titula- dodao je najbolji asistent Superlige, koji zbog žutih kartona neće moći da igra na nedeljnom gostovanju u Subotici.

Informer

 

Rikardo Gomeš je poručio da u svakom trenutku Partizan može i da primi i da da gol!

Kontrolisali smo igru od prvog poluvremena. Propustili smo dosta prilika i na kraju smo i primili gol, poslednji minuti su bili takvi, ali smo zaslužili pobedu i bilo bi još bolje da nismo propustili neke šanse! Znamo da je meč gotov tek kad čujemo poslednji sudijski zvužduk. U svakom trenutku možemo da primimo ili postignemo gol, ova utakmica je bila neizvesna do kraja, ali dobro je da smo pobedili!