Autor: Informer.rs

08.03.2022.

16:21

Foto: Starsportphoto

Sport

NAVIJAČI SU IM LUDI... Menig u STRAHU zbog HULIGANA iz Holandije!

U četvrtak, 10.marta, Partizan će u prvoj utakmicu osmine finala Lige konferencije igrati sa ekipom holandskog Fejenorda.

- Sećam se tog gola protiv Fejenorda, veoma važnog za Cvole. Moj tadašnji klub borio se za opstanak i nismo baš bili u dobroj formi, a oni su bili prvi i postali su šampioni te godine. Cela Holandija je gledala tu utakmicu, na početku sam iskoristio brzinu, pobegao čuvarima, prešao golmana i pogodio mrežu - rekao je Menig na startu razgovora za klupski sajt. 

Menig je prethodne sezone branio boje Tventea u Erediviziji i odigrao dva meča protiv Fejenorda. Ipak, nije uspeo napadač Partizana da savlada velikana iz Roterdama. 

- Tada, dok sam igrao za Tvente, dva puta smo remizirali sa Fejenordom. Trebalo je bar jednom da pobedimo, ali nismo uspeli da postignemo gol - istakao je napadač Partizana. 

Budući da je Holanđanin, brojne reakcije su stigle na adresu Kvinsija Meniga posle žreba. 

- Kad smo izvukli Fejenord, zvalo me je mnogo ljudi iz Holandije i svi su mi poželeli sreću. Utakmicu će uživo prenositi i holandska televizija, gledaće i navijači Ajaksa i navijati za mene. Navijači Fejenorda prave neku vrstu lude atmosfere, slično kao i na srpskom derbiju. Za mene je to najbolja atmosfera u Holandiji - pojasanio je Menig. 

Informer

Nažalost, crno-beli će u prvom meču biti lišeni pomoći Rikarda Gomeša koji je dobio crveni karton u revanšu protiv Sparte iz Praga. 

- Rikardo će, na žalost, propustiti utakmicu u Beogradu, ali tu je Mare Milovanović – veliki talenat. Već je pokazao da je dobar igrač, ako bude igrao – biće to dobro - dodao je Holanđanin. 

Na kraju razgovora, Menig je za klupski sajt Partizana analizirao holandskog predstavnika. 

- U prethodnom periodu su pobeđivali kod kuće i imali više problema na gostovanjima, ali sad su promenili trenera – baš je dobar! Sada igraju dobro i kod kuće i na strani. Smatram da je za nas dobro što ćemo prvu utakmicu da igramo kod kuće, da u Beogradu napravimo dobar rezultat i idemo s njim u Roterdam - podvukao je Kvinsi Menig.