Autor: Informer.rs

09.03.2022.

16:31

Foto: Starsportphoto

Sport

STRELCI FEJENORDA NEMAJU MILOSTI! Saničanin ZNA kako da zaustavi NAPADAČE Holanđana

Odbrana crno-belih biće na velikim iskušenjima protiv višestrukog šampiona Eredivizije, koji u Beograd dolazi sa ubojitim učinkom u prethodnom periodu.

Naime, Fejenord je na minulih šest mečeva postigao čak 18 golova, što svedoči o sjajnoj efikasnosti njihovog tima. Svestan je toga i defanzivac Partizana Siniša Saničanin, koji zna šta čeka njegove saigrače u ovom duelu.

- Svi igrači Fejenorda su brzi i dominantni, ali imamo naš stil, od kog ne odustajemo. Možemo da se nosimo sa Holanđanina, iako će biti dosta teško“ - rekao je štoper Siniša Saničanin, koji nastavlja:

- Dosta značaja pridajemo prekidima. Nebitno ko daje gol, svi se radujemo pogotku, tu se vidi naš timski duh“.

Informer

 

Za razliku od napada, odbrana je slabiji deo tima. Naročito se to odnosi na štopere tima sa "Tiganja", koji su po mnogima "najbolnija tačka" ekipe, pa u tome izabranici Aleksandra Stanojrevića moraju da traže šansu.

- Analiziramo svaki detalj. Znamo da Holanđani igraju napadački fudbal, daju, ali i primaju dosta golova. Vidimo šansu, nadam se da ćemo je iskoristiti. Bilo da se završi 1:0, 2:0 ili 2:1, svaka pobeda bi nam bila bitna pred revanš na krcatom stadionu i kvalitetno pripremljenom terenu, ali priliku vidimo pred našim navijačima.

Defanzivci Partizana pokazali su u prethodnim evropskim mečevima da znaju da zaustave protivničke fudbalere. Mreža Aleksandra Popovića mirovala je ove sezone u dvomeču sa Dunajskom Stredom iz Slovačke, na startu kvalifikacija, uzvratnoj utakmici sa portugalskom Santra Klarom, kao i na početku grupne faze ovog takmičenja sa kiparskim Anortozisom i estonskom Florom, odnosno, u poslednjem gostovanju Sparte u Pragu.

- Svaka evropska utakmica razlikuje se od prvenstvene, nadamo se pozitivnom rezultatu. Ponosni smo što smo došli u situaciju da igramo ovaj deo takmičenja. Očekujemo zahtevan meč u fizičkom smislu, ali želimo da uživamo. Ako je moguće prođemo u narednu fazu - istakao je Siniša Saničanin.