10.03.2022.

08:05

Foto: Starsportphoto

Sport

NE KALKULIŠEMO, SPREMNI SMO DA PIŠEMO ISTORIJU! Fudbaleri Partizana večeras u Humskoj protiv Holanđana!

Došli smo u situaciju da pišemo istoriju kluba i zato se protiv Fejenorda motiv ne dovodi u pitanje, poručuje Aleksandar Stanojević (48)! Trener fudbalera Partizana tvrdi da su njegovi izabranici spremni da večeras na svom stadionu pruže još jednu dobru partiju, ovoga puta u prvom meču osmine finala Lige konferencija (18.45, RTS 1)!

Crno-beli su ove sezone odigrali čak 14 utakmica na međunarodnoj sceni, pošto su krenuli od 2. kola kvalifikacija, a sada će imati priliku da bore za plasman u četvrtfinale. Poslednji put je "parni valjak" do te faze dogurao u sezoni 1989/90, kada je bio među osam najboljih u nekadašnjem Kupu pobednika kupova.

Maksimalno

Titula je i dalje prioritet, ali došli smo u situaciju da ostvarimo nešto veliko i sigurno nećemo kalkulisati
Aleksandar Stanojević

Još jedan spektakl

Aktuelni lider Superlige u prethodnoj rundi, sa dva trijumfa, eliminisao je prašku Spartu, pa na krilima tog uspeha u Humskoj veruju da mogu da se nose i sa neugodnim Holanđanima.

- Fejenord je izuzetan klub, bogate tradicije. Sjajno igraju, beleže više od 20 udaraca na gol po meču, verni su svom stilu, pa ne verujem da će u Beogradu biti defanzivno orijentisani. Siguran sam da će meč biti dinamičan, sa puno trčanja. Mi smo došli u situaciju da pišemo istoriju i ne možemo da kalkulišemo. O motivaciji ne treba trošiti reči. Momcima ne moram ništa da kažem pred ovaj duel. Pa, najbolje da nećemo da budemo inspirisani pred punim tribinama - kaže Stanojević.

Informer

Aleksandar Stanojević



Temperamentni stručnjak naglašava da titula i dalje ostaje prioritet, ali da to ništa ne menja kada je reč o Evropi.

- Od početka sezone pričamo da nam je glavni cilj da budemo šampioni. Tako je i dalje, ali to ne znači da ćemo sada da taktiziramo. Ne mogu da odmaram šestoricu prvotimaca, ne ide... Maštamo, želimo i nadamo se uspehu. Naravno da imam strah kako će se ovi dueli odraziti na prvenstvo, ali nemam kud. Sami sebi smo ovo nametnuli - objašnjava Stanojević.

Informer

 



On dodaje da je ponosan na svoj tim i da ne sumnja da će igrači večeras pružiti maksimum.

- Zadovoljan sam našom formom, jer osim lošeg derbija, ostale utakmice smo odigrali izvanredno. Ponosni smo dokle smo dogurali. U prilici smo da prisustvujemo još jednom spektaklu pred našim navijačima. Treba da uživamo. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i daćemo sve da napravimo još jedan korak dalje - ističe strateg crno-belih.

Trener Partizana osvrnuo se i na pojedine prozivke na društvenim mrežama, među kojima je i nadimak Šamrok Stanoje, što je aluzija na ispadanje od irskog Šamroka 2011.
- To mi je smešno, ne dajem tome na značaju. Ozbiljno se bavim ovim poslom, imam iza sebe istorijske uspehe i plasman u Ligu šampiona, da bih sada komentarisao nadimke. Bilo bi neumesno. Nisam rijaliti trener. Te priče mogu u kafiću, restoranu, ali ne na zvaničnoj konferenciji. Znate li šta smo uradili dosad, poštujete li to ili ne? Prvi smo na tabeli, odigrali smo više od 40 utakmica u sezoni, a pričamo o nečemu neozbiljnom - jasan je Stanojević.

Markec se oporavio

Gosti iz Roterdama dolaze u Humsku bez najboljeg igrača Gusa Tila, dok će Partizanu nedostajati prvi strelac Rikardo Gomeš, koji odrađuje crveni karton. Dobra vest je da se od lakše povrede oporavio Lazar Marković.

- Lazar je spreman, trebalo bi da krene od početka. Jevtović je bio bolestan, u utorak je prvi put trenirao, pa ćemo videti u kakvom je stanju. Mogu da otkrijem da će braniti Popović, a o poziciji desnog beka ne bih javno. Neka bude mala tajna da li će krenuti Živković ili Miletić. Što se tiče Fejse, daleko je od tima i treninga. Na pripremama u Turskoj lakše se povredio, a ispostavilo se da još ne može da se pridruži. To je za nas frustrirajuće - zaključuje Stanojević.

Bonus video