Autor: Informer.rs

27.03.2022.

16:30 >> 19:14

Foto: Starsportphoto

Sport

DRAMA SA TUŽNIM KRAJEM - PARTIZAN PORAŽEN U TRILER ZAVRŠNICI! Jaka Blažič SRUŠIO crno-bele!

Najavljivali su meč Cedevita Olimpije i Partizana kao veliki derbi 24. kola regionalne lige, a utakimca u Trivoliu premašila je očekivanja i najvećih optimista. Bezpoštedna borba vodila se tokomo svih 40 minuta, ni jedna, ali ni druga ekipa, nisu spuštale "gard" ni u jednom momentu. 

Iako je sredinom poslednje deonice delovalo da je Partizan prelomio meč, katastrofalna završnica skupo je koštala crno-bele i pratkično ubila svaku nadu čete Željka Obradovića da može do prvog mesta u regionalnom takmičenju nakon regularnog dela sezone - 81:79. 

Čekali su u Humskoj nekoliko meseci pravi ritam Alekse Avramovića, imao je i trener Željko Obradović mnogo strpljenja za repezentativca Srbije, a on mu je na najbolji mogući način vratio u večitom derbiju pre skoro mesec dana. Da utakmica protiv Crvene zvezde nije bila "izdvojen slučaj" Avramović je potvrdio večeras u Tivoliju budući da je dominirao na obe strane parketa i vodio svoju ekipu, ali je u finišu meča Jogi Ferel uspeo da mu ukrade loptu i tako ostavi samo šest desetinki crno-belima za preokret. 

Avramović je briljirao u prvom poluvremenu, upisao 18 poena i gotovo sam vukao Partizan do vođstva na odmoru. Ipak, na drugoj strani je silno motivisan bio Jaka Blažič koji je održavao domaćina u igri. Sigurno da Željko Obradović nije bio zadovoljan odbranom svoje ekipe, ali je Partizan bio ofanzivno potentan i uspevao da čuva prednost i na odmor ode sa tri poena prednosti - 43:46!

Veći deo prvog poluvremena Kevin Panter propustio je zbog problema sa ličnim greškama, ali se Amerikanac "uključio" u meč u nastavku. Vezao je šuter Partizana devet poena na startu drugog poluvremena i doneo crno-belima prvu osetniju prednost. Ipak, nije Panter imao podršku saigrača, što je na drugoj strani iskoristio Jogi Ferel i vratio meč u egal. 

CEDEVITA OLIMPIJA - PARTIZAN  81:79 (22:23, 21:23, 18:21, 20:12)

Mala dvorana Tivoli   Sudije: Uroš Nikolić, Miloš Koljenšić, Sašo Petek

Cedevita Olimpija: Pulen, Ferel, Edžam, Duščak, Murić, Ogust, Blažič, Daneu, Hodžić, Ciani, Ščuka, Omić, Dragoić, Radovanović, Habot

Partizan: Panter, Vukčević, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Smailagić, Mur, Glas, Lesor, Trifunović, Madar

Tok meča: 

Četrvta četvrtina:

40. minut - Kraj!

39. minut - Trojka za Cedevita Olimpiju, pocepao je Jogi Ferel mrežicu, Obradović ponovo traži tajm-aut - 79:77!

38. minut - Lako polaganje za Alena Omića, Cedevita Olimpija se vratila u meč! 

37. minut - Ponovo je Jaka Blažič otvorio prostor i izvukao lake poene za Eda Murića, reaguje Željko Obradović tajm-autom - 74:77!

36. minut - Pogađa Jaka Blažič za tri poena i vraća Cedevitu ponovo u igru - 72:77!

34. minut - Trojka za Zorana Dragića, ponovo se Cedevita Olimpija vraća u meč - 69:73!

33. minut - Nije uspeo Kevin Panter da pogodi posle promašaja Zorana Dragića, ali ispravlja to Uroš Trifunović - 66:73!

31. minut - Neverovatni poeni Jake Blažiča uz faul, a šuter Cedevita Olimpije pogađa i dodatno slobodno bacanje - 66:69!

Treća četvrtina: 

30. minut - Pogađa Zoran Dragić na jednoj strani, na drugoj poeni za Zeka Ledeja i dodatno slobodno bacanje - 61:67!

29. minut - PANTEEEEEEEEEEEER! Trojka za Kevina Pantera uz faul Džejkoba Pulena, sjajan potez Partizanovog Amerikanca - 59:64!

29. minut - Pet vezanih poena za Jogija Ferela, Cedevita Olimpija se ekspresno vraća nakon dva loša napada Partizana - 59:60!

28. minut - LEDEEEEEJ! Nova trojka za crno-bele, Partizan ima sve veću prednost - 54:60!

27. minut - Zakucava Alen Omić posle promašaja Džejkoba Pulena, Partizan je uspeo da pronađe napadački ritam i sada sve lakše dolaze do prilike za poene. Zek Ledej je iznudio faul Melvina Edžama i pogodio oba slobodna bacanja - 52:57!

26. minut - Grešku Jogija Ferela kažnjava Aleksa Avramović na drugoj strani i lako zakucava - 50:55!

25. minut - Prekida Alen Omić seriju Partizana i upisuje svoj deveti poen, na drugoj strani će Rade Zagorac imati dva slobodna bacanja nakon faula Melvina Edžama - 50:53!

Informer

24. minut - Užasan početak treće deonice za Cedevita Olimpiju, faul je napravio Alen Omić i to u napadu, a potom još jedna greška centra domaćih...

23. minut - Raspucao se Kevin Panter i vezao sedam poena na startu drugog poluvremena, raste prednost crno-belih - 48:53!

22. minut - Pogađa Panter iz nemoguće situacije, na drugoj strani novi faul crno-belih sada je pogrešio Matijas Lesor - 46:48!

21. minut - Nerešeno je! Tek što je počelo drugo poluvreme odmah smo na novom početku! Trojku je pogodio Jaka Blažič - 46:46!

Druga četvrtina: 

20. minut - Poeni za Jaku Blažiča sa linije penala, a potom i greška Alena Smailagića te će bivši šuter Zvezde imati još dva slobodna bacanja - 43:46!

20. minut - AVRAMOVIIIIIIIIIIĆ! Treća trojka i 19 poena za Aleksu Avramovića, pali plejmejker Partizana atmosferu u Stožicama - 39:46!

19. minut - Laki poeni za Balšu Koprivicu na jednoj i za Alena Omića na drugoj strani. Ipak, odbrana Cedevita Olimpije ne pronalazi rešenje za Aleksu Avramovića koji je u prvom poluvremenu već stigao do 16 poena - 39:43!

Informer

18. minut - Ponovo domaćin ima priliku da se sa linije penala vrati u meč, pogodio je Alen Omić jedno od dva slobodna bacanja te crno-beli imaju koš prednosti - 37:39!

18. minut - AVRAMOVIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za crno-bele, plejmejker Partizana dominira u Ljubljani - 36:39!

17. minut - Dva slobodna bacanja pogađa Jaka Blažič, sada je nerešeno u Stožicama - 36:36!

16. minut - Nesportski faul Alena Smailagića, pao je centar Partizana na parket, a potom udario laktom Jogija Ferela, gledaće sudije snimak...

15. minut - Ponovo je Zek Ogast bio na liniji penala, ali je oba promašio te Partizan još uvek ima minimalnu prednost, ali odbrana crno-belih ne obećava - 31:32!

15. minut - Poeni Eda Murića, nova greška Partizanove odbrane i Cedevita se ekspresno vratila u meč - 31:32!

14. minut - Pogađa Zek Ogust uz faul Zeka Ledeja i koristi dodatno slobodno bacanje - 29:32!

14. minut - MADAAAAAAR! Pogađa plejmejker Partizana preko Ferela, reaguje Golemac tajm-autom - 26:32!

Informer

14. minut - Tehinčka za trenera Cedevita Olimpije! Jurica Golemac je burno reagovao nakon što Pukl nije svirao faul nad Džejkobom Pulenom, a Kevin Panter pogađa sa linije penala - 26:29!

13. minut - Sjajno se Partizan branio, ali je Jogi Ferel iskoristio jedini propust i pogodio sa "vrha kapice" - 26:28!

12. minut - LEDEEEEEEEEJ! Još jedna trojka za crno-bele, raste prednost Partizana na startu druge četvrtine - 24:28!

11. minut - Uspeo je Ledej da se iskupi za grešku i zaustavi Jogija Ferela, na drugoj strani sjajni poeni za Kevina Pantera, ali vraća Zek Ogust - 24:25!

Prva četvrtina: 

10. minut - Uspeo je Uroš Trifunović da poentira preko Džejkoba Pulena. Usledile su greške, Ferela na jednoj i Madara na drugoj. Ostalo je Cedevita Olimpiji svega tri sekunde za napad, ipak, ne koristi Zek Ogust izuzetno loš faul Zeka Ledeja, Partizan ima minimalnu prednost na kraju prvog kvartala - 22:23!

9. minut - Izuzetna rampa Zorana Dragića koji je zaustavio Zeka Ledeja, povukao je kontru Jaka Blažič i iznudio drugu ličnu za Aleksu Avramovića, problemi sa faulovima za najbolje poentere Partizana - 22:21!

8. minut - Uhvatio je Zek Ogast ofanzivni skok, Džejkob Pulen je ostao sam na šutu za tri poena i pocepao mrežicu - 18:20!

7. minut - Obostrana lična greška za Aleksu Avramovića i Jaku Blažiča, nije se Slovencu svidelo kako je šuter Partizana proslavio trojku. 

7. minut - AVRAMOVIIIIIIIIĆ! Već devet poena  za Aleksu Avramovića koji pogađa prvu trojku na meču za Partizan - 13:17!

6. minut - Odgovara istom merom Jaka Blažič na drugoj strani, šuter Cedevite pogodio je dva slobodna bacanja, potom ukrao loptu Kevinu Panteru i naterao Amerikanca da napravi već drugu ličnu grešku - 11:12!

Informer

5. minut - Odlični minuti crno-belih i serija od 6:0! Ponovo je sjajan pod košem bio Rade Zagorac i iskoristio asistenciju Alekse Avramovića, raste prednost Partizana - 7:12!

4. minut - Poeni za Radeta Zagorca, a potom i lako zakucavanje za Aleksu Avramovića, ponovo je egal u Tivoliju - 5:6!

3. minut - Pogađa Zoran Dragić uz faul Balše Koprivice i koristi plejmejker Cedevita Olimpije dodatno slobodno bacanje - 5:2!

2. minut - Prve poene na meču postiže Alen Smailagić sa linije penala, vraća to na drugoj strani Alen Omić preko Koprivice - 2:2!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Partizan nije uspeo da realizuje Kevin Panter nakon dobre akcije sa Balšom Koprivicom. 

16:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 24. kola ABA lige između Cedevita Olimpije i Partizana. Sve detalje sa današenjeg meča možete pratiti uz portal Informer.rs!