Autor: Informer.rs

10.04.2022.

08:37

Foto: bcmegabasket.net

Sport

OBRAČUN U PODNE! Crno-beli se naoštrili, vreme je za naplatu dugova!

Crno-beli u specifičnom treminu u podne igraju na Novom Beogradu i spremaju naplatu dugova ekipi koja je u Pioniru šokirala pulene Željka Obradovića.

Smit je bio u ulozi heroja, pošto je u poslednjoj sekundi pogodio trojku i naneo treći poraz crno-belima u ABA ligi.

Informer

 

Za Partizan ovaj meč nema rezultatski značaj jer je drugo mesto na tabeli obezbeđeno. Jedan od najboljih na tom meču u crno-belom sasatavu bio je Alen Smailagić, koji je svestan šta se dogodilo u prvom okršaju.

- Zadužili su nas. Prošli put su nas malo i zatekli nespremne, a malo smo se i mi opustili jer su mlađa ekipa od nas. Ne kažem da smo mi 'matori', i mi smo mladi ali imali su više energije, više volje, mi smo se nekako malo opustili ali to se ovog puta neće dogoditi. Znamo zašto idemo tamo, idemo na pobedu i nadamo se da ćemo to ostvariti -  poručio je Smailagić. 

Informer

 

Željko Obradović je imao jasnu poruku za svoje izabranike.

- Odigrali su veoma dobru utakmicu protiv nas u Pioniru. Sve se zna o Megi. Mlada ekipa, puna energije i motivacije. Ono što mi moramo da shvatimo je da imamo najmanje istu motivaciju kao i oni u toj utakmici i da probamo da odigramo n anačin kao što smo to uradili u poslednjoj utakmici - istakao je Obradović. 

Krilni igrač Mege Nikola Jović je istakao da njegova ekipa mora pre svega da bude koncentrisana u odbrani i sa pravom energijom na terenu.

- Nakon jednog teškog perioda gde smo vezali nekoliko poraza, uspeli smo da se vratimo na pobedničku stazu pobedom u Zadru. Sada nas očekuje jedna vrlo teška utakmica protiv ekipe koja je sigurno jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige. Siguran sam da će utakmica protiv Partizana biti vrlo zanimljiva i mislim da smo pokazali da možemo da pariramo i najboljim ekipama u ligi. Ključ nase igre će sigurno biti u odbrani koja nam je bila problem u prethodnom periodu, ali ako u tom segmentu budemo skoncentrisani i sa pravom energijom, verujem da ćemo imati šanse da se borimo za pozitivan ishod - izjavio je Jović.