Autor: Informer.rs

10.04.2022.

18:05

Foto: Starsportphoto

Sport

SENZACIJA NA BANOVOM BRDU! Mićović i Čukarički ZAUSTAVILI Partizan! Crno-beli sa DVA boda manje odlaze na Marakanu!

Dominirali su izabranici Aleksandra Stanojevića tokom celog prvog poluvremena, držali loptu u posedu, stvarali šanse, ali nisu uspeli da pronađu put do Mićovićeve mreže.

Zicer utakmice nije iskoristio Rikardo Gomeš u 4. minutu, udarac napadača sa Zelenortskih Ostrva završio je na stativi gola Čukaričkog.

Promašivali su i posle toga crno-beli iz Humske, ređali prilike, ali se domaćin uspešno branio. Koliko je Partizan bio dominantan u do odmora, svedoči činjenica da je prvi i jedini šut ka Nemanji Stevanoviću uputio njegov prezimenjak Miladin tek u 25. minutu, međutim, odbrana Parnog valjka je rutinski to zaustavila.

U nastavku je prvi zapretio Čukarički, koji je odmah na startu drugog dela imao odličnu šansu preko Jovana Lukića, njegov šut po sredini gola je izblokirao Miletić. Već u 56. minutu Brđani su mogli do spektakularnog vođstva, kada je Ndiaje sa 19 metara silovitim udarcem "polomio" prečku Stevanovićevog gola.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 0:0 (0:0)

Stadion: Čukaričkog.

Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

Žuti karton: Kovačević (Čukarički).

ČUKARIČKI: Mićović – Stevanović, Kovačević, Šapić, Roganović -  Mijailović, Kovač - Čolović (66. Savić), Lukić, Ndaje (89. Agatonović) - Rakonjac.

PARTIZAN: Stevanović – Miljković (68. Živković), Vujačić (79. Saničanin), Miletić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić (59. Jović), Natho (68. Marković), Menig – Rikardo.

Do kraja susreta nije bilo prevelikih uzbuđenja. Najbolju šansu da donesu pobedu Partizanu, imali su Rikardo i Menig. Napadač je u 84. minutu glavom šutirao preko gola, dok je projektil Meniga nakon samo 60 sekundi, sa ivice šesnaesterca, sjajnom odbranom ukrotio Mićović.

U preostalim trenucima do kraja meča rezultat se nije menjao, pa je Parni valjak "ukočio" pred 167. Večiti derbi i odlazak na Marakanu u duelu koji može da reši šampionsku trku.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE! Čukarički je iznenadio Partizan remiziravši bez golova - 0:0!

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade vremena.

86. minut - Sjajan prodor i udarac Meniga i još spektakularnija odbrana Mićovića, koji je fenomenalnom intervencijom sačuvao svoj tim!!! Kakva šansa za crno-bele!!!

84. minut - Ponovo Rikardo!!! Posle ubačene lopte sa peterca je Gomeš loptu zahvatio glavom, ali kao i u 4. minutu nije imao sreće, pošto je njegov udarac završio tik iznad prečke.

82. minut - Loptu je u šesnaesterac poslao Nemanja Miletić, Menigov udarac glavom odbrana Čukaričkog poslala u korner, posle kojeg je Menig centirao, a zadnja linija Brđana otklonila opasnost.

80. minut - Nove promene u Čukaričkom: Kovačević je izašao, ulazi štoper Uroš Drezgić, dok je Mihajlo Spasojević zamenio Rakonjca.

79. minut - Vujačić je ustupio mesto Siniši Saničaninu, zbog blažeg bola koji je osetio.

78. minut - Posle centaršuta Lazara Markovića, Stevanović je grudima vratio loptu Mićoviću.

76. minut - Dobar šut Rakonjca, ponovo je tukao po sredini gola iz prodora, odlično postavljeni Stevanović je lako ukrotio njegov pokušaj.

70. minut - Tek što je ušao, Marković se našao u silovitom prodoru, ali ga je sustigao Kovačević i oduzeo loptu kapitenu Parnog valjka.

68. minut - Dvostruka promena u Partizanu: Miljković je izašao, ušao Živković, a Natha je zamenio Lazar Marković.

66. minut - Menja i Saša Ilić. Umesto Stefana Čolovića na terenu je Milan Savić.

65. miinut - Najbolja šansa za Partizan u drugom poluvremenu: Menig je centrirao, Rikardo pobegao Kovačeviću i u skoku šutirao glavom, nekoliko santimetara iznad prečke.

64.minut - Žuti karton za Nemanju Jovića.

59. minut - Završen je meč za Nikolu Terzića, umesto njega ulazi saigrač i iz mlade reprezentacije Srbije Nemanja Jović.

56. minut - Korner za Čukarički izveo je Mijailović, očistili su fudbaleri Partizana loptu koja je stigla Ndiajeu, Senegalac je opalio raketu sa 18-19 metara i "polomio" prečku Stevanovićevog gola! Kakva šansa za Brđane!!!

49. minut - Najpre je bivši igrač Zvezde Srđan Mijailović osujetio napad crno-belih, da bi već u narednoj akciji udarac Jojić fijuknuo pored Mićovićeve stative.

47. minut - Tek druga, ali najbolja prilika za Čukarički, šut Jovana Lukića, posle asistencije Ndiajea, lopta je išla po sredini gola, ipak, Nemanja Miletić je na vreme uklizao i izbacio u korner.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Završeno je prvo poluvreme na Banovom brdu, bez golova, uprkos velikom pritisku Partizana.

45. minut - Igraće se još minut nadoknade u prvom poluvremenu.

44. minut - Žuti karton za Rakonjca posle faula nad Nemanjom Miletićem. Ali ne zbog prekršaja, već što je prigovorio sudiji Simoviću.

39. minut - Terzić je probio po boku i poslao loptu u šesnaesterac Nathu, čekao je Izraelac dugo, posle Mićovićeve greške, i prilika za vođstvo je propala.

35. minut - Ponovo je Rikardo bio pred golom Mićovića i zavrnuo loptu ka Menigu, ali su uhvaćeni u ofsajd poziciji, pa i da je Partizan postigao pogodak, ne bi bio priznat.

33. minut - Sjajna lopta Natha ka Rikardu, koji je bio u kontri, ipak, stigli su ga protivnički fudbaleri i zaustavili najboljeg strelca Superlige.

30. minut - Nova velika prilika za crno-bele. Rikardo je asistirao Menigu koji je odmah šutirao, lopta je išla ka golu, međutim, Senegalac Ndaje je na vreme odreagovao i izblokirao već viđen pogodak.

28. minut - Jojićev pokušaj iz daljine, šutirao je sa nekih 19 metara, međutim, izblokiran je i Partizan će dobiti korner. Izveo ga je Terzić i tukao pravo u gol, ali se Mićović nije dao iznenaditi.

25. minut - Konačno je i Čukarički uputio šut ka golmanu Stevanoviću, učinio je to njegov prezimenjak Miladin, ali ga je izblokirao Igor Vujačić.

21. minut - Izveo je korner Partizan, nastala je gužva u šesnaestercu Čukaričkog, šutirao je Zdjelar sa ivice kaznenog prostora, ali veoma neprecizno.

17. minut - Veliku šansu imao je Jojić, posle fenomenalnog dodavanja bez gledanja Natha, ali je presporo odreagovao i šutirao, međutim, bio je izblokiran od strane Roganovića.

13. minut - Centaršut Terzića ka Gomešu, ali je Mićović bio priseban i istrčavanjem pokupio loptu.

Informer

 

11. minut - Žuti karton za fudbalera Čukaričkog Bojana Kovačevića, ali su sa klupe crno-belih skočili smatrajući da je on bio poslednji igrač u odbrani domaćina i da je zaslužio isključenje.

Ljut je trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je veoma ljut posle odluke iz VAR sobe da se Kovačeviću ne dodeli direktan crveni karton.

Informer

 

6. minut - Sada je pokušao i Urošević, nije to bio ni šut ni centaršut beka crno-belih, koji je završio daleko od željenog mesta.

4. minut - Kakva šansa za Rikarda Gomeša!!! Zicer, još bolja nego prethodna prilika za Meniga, poslao je "po burek" Kovačevića, a onda šutirao pored nemoćnoig Mićovića, lopta je okrznula stativu i otišla pored stative.

2. minut - Prva šansa za Partizan, Kvinsi Menig je iz okreta šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

1. minut - Utakmica je počela.

19.06 - Utakmica počinje svakog trenutka.

19:00 - Navijači Partizana su ovacijama dočekali izlazak na teren Saše Ilića.

18:36 - Partizan će sa druge pozicije ući u plej-of, što znači da će naredne subote biti gost na Marakani u 167. Večitom derbiju.

Da bi Crvena zvezda došla u Humsku potrebno je da se desi čudo, jer na nekih petnaestak minuta pre kraja meča sa Kragujevčanima ima ubedljivo vođstvo od 3:0.

18:31 - Posetimo se šta je šef struke crno-belih rekao pred okršaj sa velikim prijateljem i nekadašnjim saigračem u Humskoj, legendarnim kapitenom Parnog valjka Sašom Ilićem.

- Očekujem neizvesnu utakmicu. Agresivnu igru Čukaričkog, intenzivna su ekipa, mlada, dosta potentna i fizički dominantna. Čeka nas zahtevna utakmica. Imaju dosta brzih igrača u sredini, Lukića, Kovača i Mijailovića, to je njihova osovnina! Svi su zdravi osim Obradovića, a da li su i spremni, videćemo posle današnjeg treninga - istakao je trener Partizana.

O novom susretu sa Ilićem kaže:

- Nismo se videli ni čuli od prošle utakmice. Ovaj naš posao je tenzičan, svako se bori za sebe. Njemu, naravno, želim sve najbolje, dobro gura i dobro radi, a videćemo se sutra na terenu- istakao je Stanojević.

18:05 - Trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio je da u današnjem meču od početka pruži priliku Nemanji Miletiću pre Siniše Saničanina, koji je igrao u prethodnim utakmicama. 

Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti tekstualni prenos utakmice Čukarički-Partizan.