Autor: Informer.rs

15.04.2022.

22:15

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠTA SE DEŠAVA SA LETONCEM? Obradović OBJASNIO zašto nema OVIH KOŠARKAŠA u timu!

Posle trijumfa trener Partizana Željko Obradović govorio je o kadrovskoj situaciji, ali i o igračima koje već duže vreme nema u rosteru.

Tu se pre svega mislio na Rodionsa Kuruca, koji nije igrao još od marta.

- Bio je bolestan, deo je tima, tu je uz nas, trenira i on - rekao je Obradović.

Osim Kuruca, duže vreme nema ni Nemanje Dangubića, koji je konačno zaigrao protiv Zagrepčana i u igri proveo četiri minuta. Nasuprot njemu, evidentan je bio izostanak Alena Smailagića.

- Smailagić ima probleme i bolove, nismo hteli ništa da forsiramo. Vukčević nije igrao zato što nije bio u timu u vreme kada je ovaj meč prvobitno trebalo da se igra. Mur je osetio bolove u leđima na poluvremenu.

Partizan će u sredu ugostiti Bursu u osmini finala Evrokupa, a samo jedna utakmica odlučiće ko ide u četvrtfinale.

- Moramo da verujemo u sopstvene mogućnosti, igrači su toga svesni. Imali smo neke probleme u pripremi ovog meča, sledi slobodan dan, da se odmore igrači, pa da se spremimo. Nadam se da će svi biti u stanju da treniraju. Igrači su svesni kakvi su izazovi ispred nas, samopouzdanje je važno. Ovo je najlepše vreme u sezoni, vreme plej-ofa u Evrokupu i ABA ligi, za ovo se igra cele godine. Igrači su pokazali da su svesni onoga što nas očekuje, moramo da verujemo u sebe - istakao je Željko Obradović.