Autor: Informer.rs

16.04.2022.

08:27

Foto: Starsportphoto©

Sport

PRE 30 GODINA PARTIZAN JE POSTAO ŠAMPION EVROPE! Đorđević je postigao jednu od najčuvenijih trojki u istoriji, eksplodirala je hala u Istanbulu...

Svečana proslava organizovana je u četvrtak uveče, na kojoj je posebno emotivan bio tadašnji i sadašnji trener Željko Obradović.

Najtrofejniji evropski košarkaški stručnjak kaže da se njegova rutina nimalo nije promenila u prethodnih 30 godina.

Informer

Patizan slavi veliki jubilej



- Saša Danilović je rekao da smo se svi promenili od tada, ali ja to ne vidim. Kod mene je sve isto: sala, trening, putovanja. Vratio sam se i živim na najlepšem mestu na svetu i, naravno, radim u najboljem klubu na svetu - poručio je Obradović.

Crno-beli su savladali špansku ekipu Huventud 71:70 u dvorani "Abdi Ipekči" u Istanbulu, trojkom Aleksandra Đorđevića dve sekunde pre kraja. Španci su preko Đofreze poveli sa 70:68, osam sekundi pre kraja. Đorđević je uzeo loptu pod svojim košem, pretrčao skoro ceo teren i sa 6, 25 – pogodio!

Najefikasniji igrač finalne utakmice bio je sadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koji je meč završio sa 25 poena. Iako je Đorđević ubacio 22 poena i rešio meč epskom trojkom, Danilović je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) "fajnal fora".

Sezona 1991/1992 ostaće upamćena i po tome što su košarkaši Partizana samo jednom igrali u Beogradu. Zbog rata i raspada SFRJ, crno-beli su bili "domaćini" u španskom gradu Fuenlabrada, nadomak Madrida.

Informer

 



- Ovim momcima koje vodim želim da ostanu što duže zajedno kako bismo ostvarili neke moje želje. Znam da nije lako sa mnom, nekada se naljutim, ali ovim momcima verujem. Svim srcem im verujem. Uvek im kažem da nikad ne zaborave da igraju u najboljem klubu na svetu - dodao je Obradović.

Takmičenje u grupi u Evroligi Partizan je završio na četvrtom mestu, sa devet pobeda i pet poraza. Potom je u četvrtfinalu je eliminisan italijanski Knor, sadašnji Virtus, a odlučujuća utakmica dobijena je u Bolonji, a u polufinalu završnog turnira pobeđen je milanski Filips (sadašnji Emporio Milano) 82:75.