Autor: Informer.rs

30.05.2022.

13:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Lesor se OGLASIO POSLE FRKE i spornog slobodnog bacanja!

 

Košarkaši Crvene zvezde slavili su i u drugom meču finalne serije sa 85:81 i sada u seriji vode sa 2:0. Jedan detalj sa kraja utakmice je stekao posebnu pažnju, a to je prestup Matijasa Lesora kod slobodnog bacanja.

Pri rezultata 83:81 u korist Crvene zvezde, Lesoru je ostalo jedno slobodno bacanje. On se u dogovoru sa Željkom Obradovićem odlučio da drugo bacanje promaši, kako bi njegovi saigrači išli na skok, ali... Lesor je  promašio drugo,  odmah krenuo ka lopti, uhvatio je i poentirao je, ali je tom prilikom načinio prestup, pa su sudije dodelile loptu Zvezdi. Iz sledećeg napada Nikola Kalinić je asistirao Luki Mitroviću za lake poene i tu je bio kraj utakmice. 

Partizanov centar se potom oglasio i putem društvenih mreža, gde je uz dva emotikona ostavio košarkaška pravila vezana za izvođenje slobodnih bacanja. Smatra da nije on pogrešio, nego sudije. 

Željko Obradović je na konferenciji posle meča već objasnio ovaj slučaj, rekavši da Lesor nije smeo to da uradi.

- To je odluka u dogovoru sa njim, ali ne na način na koji je uradio. Igrač ne može da ide na skok, osim ako mu se odbije lopta u ruke. Nisam nikada analizirao zadnji šut, odbranu, jer postoji 39 ili 50 sekundi da se igra dobro da bi se dobila utakmica. Zadnja lopta je uvek klackalica, nekada pogodiš, nekada ne. Lesoru svaka čast na požrtvovanosti na večerašnjoj utakmici.

Podsećamo, posle utakmice je usledio haos na parketu, Lesor se zaleteo na navijače Zvezde ali je sprečen veći incident.