Autor: Informer.rs

02.06.2022.

08:43 >> 08:59

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN NAŠAO ZAMENU ZA STANOJEVIĆA! Stranac stiže na RAZGOVOR u Humsku!

Od tada se u Humskoj traga za njegovim naslednikom, ali su svi dosadašnji pokušaji bili uzaludni.

Ni Mladen Krstajić, ni Marko Nikolić nisu prihvatili "vruć krompir" i klupu Partizana, pa su se čelnici srpskog viceprvaka okrenuli drugim rešenjima.

Naime, Partizanu je ponuđen Marko Simone, nekadašnji italijanski fudbaler, koji sada gradi trenersku karijeru.

Bivši igrač Milana i Pari Sen Žermena, sa uspešnim epizodama na San Siru i Parku prinčevu, kako prenosi "Žurnal", stiže danas u Humsku, na pregovore sa vrhuškom crno-belih oko angažovanja na poziciji prvog trenera ekipe.

Vremena za gubljenje nema, jer crno-beli počinju pripreme uskoro, obzirom da nova sezona Superlige kreće već 9. jula.

Informer

Marko Simone

Za razliku od blistave igračke karijere, trenerski put Simonea je da se čovek postidi. Uplovio je u trenerske vode na klupi Monaka 2011. godine, da bi potom išao stramputicom. Vodio je Lozanu u drugoj ligi Švajcarske, pa francuskog drugoligaša Tur, potom Laval u istom rangu, da bi posle toga prešao u egzotične krajeve: Klub Afrikan (Tunis), Račaburi (Tajland), Mohamedija (Maroko). Poslednja ekipa koju je trenirao bio je Šateru, drugoligaš iz Francuske.

Poredeći sa Simoneom, kakva god da je, Superliga Srbije ima mnogo boljih i kvalitetnijih trenera.

Podsetimo, Partizan je u prošlosti imao priliku da dočeka trojicu inostranih trenera. Crno-bele su do titule predvodili Nemci - Lotar Mateus (osvojio titulu i uveo crno-bele u Ligu šampiona) i Jirgen Reber (apsolutni promašaj uprave), dok je Izrelac Avram Grant bio samo pola godine, kada je titula već bila osvojena, a potom napustio Humsku.