Autor: Informer.rs

02.06.2022.

15:19

Foto: Starsportphoto

Sport

NIŠTA OD STRANCA! Aleksandar MENJA Aleksandra! Srbin SEDA na klupu Partizana!

Nekoliko imena bilo je u opciji, od Vladimira Ivića, Marka Nikolića, Saše Ilića, Mladena Krstajića, pa do Italijana Marka Simonea koji je ponuđen vrhuški srpskog vicešampiona.

Niko, ipak, od pomenutih neće sesti na užarenu klupu crno-belih, već se kao prva opcija kluba iz Humske pominje - Aleksandar Vuković!

Srpski stručnjak predvodio je Legiju u prethodnoj sezoni, u koju je došao kao "vatrogasac", posle posrnuća poljskog velikana.

I u kratkom periodu uspeo je da ekipu, od grčevite borbe za opstanak, dovede u mirnu luku, gde je i sačekala kraj šampionata Poljske.

Preuzeo ju je, kako "Mozzart sport" prenosi, u decembru sa zadatkom da spreči sunovrat u Drugu ligu Poljske, jer se tim iz Varšave u tom trenutku nalazio na dnu Ekstraklase, da bi je doveo do desetog mesta, što je veliki pomak imajući u vidu haos koji je zatekao zimus.

Informer

Aleksandar Vuković

Inače je omiljen među navijačima, cenjen kod rukovodilaca, prepoznat u tamošnjoj javnosti kao pobednik, pošto je nekoliko puta gasio požar kad je Legiji bilo problematično, a najveći uspeh s njom ostvario najveći uspeh u dosadašnoj trenerskoj karijeri, jer ju je pre dve seozne doveo do šampionskog naslova.

Tokom igračke karijere, u Varšavi je proveo šest godina u dva mandata i tokom tog perioda četiri puta bio prvak države, a dvaput osvajač tamošnjeg kupa. Oprobao se još u Grčkoj (Ergotelis i Iraklis), da bi se zatim vratio u Poljsku i karijeru završio u Koroni Kjelce.